Budinca ardeleneasca cu carne

Printeaza

Budinca ardeleneasca cu carne din: carne de porc, ceapa, untura, varza, cartofi, oua, carnati, smantana, sare, piper.

Ingrediente:

  • 300 g carne de porc
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de untură
  • 1 varză
  • 5 cartofi mari
  • 4 ouă
  • 200 g cârnaţi afumaţi de porc
  • 4 linguri de smântână
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dă carnea prin maşina de tocat. Căleşte-o în untură împreună cu ceapa tocată mărunt. Lasă la răcorit. In amestecul de carne, adaugă un ou, sare şi piper.

Taie varza fideluţă şi căleşte-o în puţină grăsime. Mărunteste cârnatii şi căleşte-i şi pe ei în grăsime. Curăţă cartofii, fierbe-i în apă cu sare şi pasează-i ca pentru piure.

Intr-o cratiţă, aşază un rând de varză călită, unul de carne, unul de piure, unul de cârnaţi şi ultimul rând, de varză călită.

Amestecă ouăle rămase cu smântână, toarnă peste varză şi dă la cuptor pentru 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.