Buchetiera indiana

Printeaza

Buchetiera indiana din: conopida, morcovi, ceapa, usturoi, sfecla, ulei, patrunjel, cimbru, dafin, masline verzi, migdale, curry, sare, piper, lapte.

Bucataria Indiana

Ingrediente:Buchetiera indiana

  • 1 conopidă
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 1 sfeclă roşie
  • 3 linguri ulei
  • pătrunjel
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 12 măsline verzi, fără sâmburi
  • 1/2 lingură migdale feliate
  • 1 linguriţă pudră de curry
  • sare
  • piper
  • 1/2 pahar lapte (50 ml)

 

Mod de preparare:

Desfaci conopida bucheţele şi cureţi morcovii şi îi tai rondele. Cureţi usturoiul şi îl tai lamele.

Tai sfecla în cubuleţe. Fierbi toate legumele (în afară de ceapă şi usturoi) timp de 10 minute, în apă clocotită cu sare, pătrunjel cimbru, foaie de dafin.

Scurgi legumele. Intr-o tigaie încălzeşti uleiul, pui cepele şi usturoiul să se călească puţin, apoi adaugi legumele şi le rumeneşti la foc moderat, circa 5 minute, amestecând. Adaugi laptele şi apă caldă. Acoperi şi laşi să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute.

Pudrezi cu piper şi curry, amesteci, adaugi măslinele verzi, fără sâmburi, mig­dalele şi laşi pe foc iute încă 5 minute.

Nu trebuie să rămână decât puţin sos. Acest platou poate fi servit rece, ca aperitiv sau cald, cu coaste de porc prăjite sau felii de altfel de carne, prăjită.

Buchetiera indiana

Bucataria Indiana

Palak Paneer – Spanac cu Branza Indiana: Reteta Traditionala si Istoria acestui preparat

Palak Paneer – Spanac cu Branza Indiana: Reteta Traditionala si Istoria acestui preparat. Palak Paneer este un fel de mâncare emblematic pentru bucătăria indiană, care a cucerit gusturile gurmanzilor din întreaga lume datorită combinației sale unice de arome și texturi. Această delicatesă vegetariană este nu doar o încântare culinară, dar și o capsulă a istoriei […]

Bucataria Indiana

Curry de Linte Vegetarian: Savoarea Autentică Indiană la Tine Acasă

Curry de Linte Vegetarian: Savoarea Autentică Indiană la Tine Acasă din: linte rosie, ceapa medie, usturoi, ghimbir, rosii pasate, ulei vegetal, curry, curcuma, coriandru, sare, piper. Curry-ul de linte reprezintă o îmbinare perfectă de arome și texturi, aducând în bucătăria dumneavoastră esența culinară a Indiei. Acest preparat vegetarian nu este doar incredibil de gustos, dar […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.