Plăcintă cu paste si ciuperci

Placinta cu ciuperci

 Placinta cu ciuperci Ingrediente: 2-3 cutii cu ciuperci (sau 1 kg dacă sunt proaspete) 7 ouă 2 linguri ulei 1 pahar cu smântână un pliculeţ praf de copt 500 g făină 2 cepe de mărime potrivită mărar piper sare puţină apă caldă o lingură de unt     Mod preparare umplutură: Speli ciupercile, le scurgi […]

Chiftelute de peste alb cu legume

Chiftelute de peste cu sos de rosii cu mustar

 Chiftelute de peste cu sos de rosii cu mustar Ingrediente: Pentru chifteluţe ai nevoie de: 2 bucăţi cod 2-3 cepe 3 felii pâine 3 lin­guri făină 150-200 ml ulei 1/2 legă­tură de pătrunjel Pentru sos ai nevoie de: 5-6 roşii (din bulion, conservate de tine sau cumpărate) 1 linguriţă muştar dulce (sau iute, după gust) […]

Momite de vitel cu garnitura de mazare si sos de rosii

Momite de vitel cu garnitura de mazare si sos de rosii

 Momite de vitel cu garnitura  de mazare si sos de rosii Ingrediente: 800 g momite 600 g mazăre fină 1 legătură mărar 1 linguriţă lui ton pastă 2 linguri sos brun 1/4 pahar vin roşu sau Madera 120 g unt 1/2 lin­gură făină   Mod de preparare: Se fierb momiţele. Se face un sos din […]

Maioneză din pufuleţi

Pasta de gris cu maioneza din pufuleti

 Pasta de gris cu maioneza din pufuleti Mod preparare gris: Pui la fiert 500 ml apă cu puţină sare şi condimente şi când dă în clo­cot adaugi griş în ploaie, amesteci din când în când, până se îngroaşă. După ce grisul a fiert, îl laşi la răcit, timp în care pregăteşti maioneza din pufuleţi. Mod […]

Snitel vegetarian din soia

Snitele din soia cu sos de ceapa

 Snitele din soia cu sos de ceapa Ingrediente: 10 şniţele de soia 100 ml ulei 2 cepe 2 linguri făină boia piper condiment sare   Mod de preparare: Fierbi şniţelele după indicaţiile de pe pachet, apoi le scurgi, le baţi puţin cu ciocanul de şniţele, le sărezi şi le presari cu boia şi piper (după […]

Drob de morcovi

Drob din maruntaie de vitel cu legume natur

Drob din măruntaie de vitel cu legume natur din: ficat de vitel, limba, plamani, faina, ulei, ceapa verde, patrunjel, marar, oua, sare, piper, pesmet. Poate te intereseaza si: Drob de vitel cu ulei de masline Drob de vitel Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel   Ingrediente: 300 g ficat de viţel […]

Creier pane cu salata de ardei capia

Creier cu sos alb

 Creier cu sos alb Ingrediente: 1,200 kg creier de vacă sau porc 3 linguri de făină 150g um sau ulei 1 pahar de lapte sare piper 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se fierbe la fel ca cel menţionat în aspic  şi cînd s-a răcit, se taie bucăţi. Se prepară un sos […]

Salata de conopida cu usturoi

Conopida cu maioneza si crenvursti de post

 Conopida cu maioneza si crenvursti de post Ingrediente: 1 conopidă 1 pungă de pufuleţi simpli 1 cartof ulei muştar zeamă de lămâie gogoşar sau măsline pentru ornat crenvurşti de post sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartoful până ce intră furculiţa uşor în el. Il scoţi, nu arunci zeama şi îl zdrobeşti bine de […]

Sos de pâine şi smântână

Limba rasol cu cartofi natur si sos de hrean

 Limba rasol cu cartofi natur si sos de hrean Ingrediente: 1 kg limbă 400 g cartofi 30 g unt 1 ceapă 1 morcov 1 /2 ţelină 150 g frişca 30 g hrean 1 lingură de oţet 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Limba se fierbe circa 2 1/2ore cu sare şi zarzavat (ceapa, […]

Tuslama regala II

Tuslama cu uger cu garnitura de sote de legume

 Tuslama cu uger cu garnitura de sote de legume Ingrediente: 800 g uger de vacă 1 picior de vită sare piper boabe 1 ceapă 1 1/2 lingură de făină 2 ouă ulei pentru prăjit 1 ciolan de porc 50 g usturoi   Mod de preparare: Ugerul şi piciorul se fierb în apă cu sare, piper […]

Pilaf cu ficat de vitel, reteta chinezeasca

Pilaf cu ficat de vitel, reteta chinezeasca

 Pilaf cu ficat de vitel, reteta chinezeasca Ingrediente: 400 g orez 300 g ficat de viţel sare 1 ardei iute şofran 6 funduri de anghinară 1/21 supă 250 g untură de raţă 2 fire de praz   Mod de preparare: Ficatul se taie bucăţi şi se sotează în 100 g untură de raţă cu prazul […]

Rinichi de vita inabusiti

Rinichi cu garnitura de sparanghel

 Rinichi cu garnitura de sparanghel Ingrediente: 800 g rinichi 400 g cartofi sare ulei pentru prăjit 6 frigărui 300 g spa­ranghel 30 g unt   Mod de preparare: Rinichii se curăţă, se spală, apoi se taie bucăţi şi se înfig în frigărui. Se sărează şi se pun pe grătarul încins. Se garnisesc cu vîrfuri de […]

Tuslama regala II

Uger cu masline

 Uger cu masline Ingrediente: 800 g uger de vacă zarzavat de supă 2 cepe 200 g măsline 60 g făină 2 linguri de bulion pastă 1/2 lămaie   Mod de preparare: Ugerul se spală şi se fierbe în apă cu sare şi cu o ceapă. Separat se că­leşte făina cu zarzavatul şi ceapa tăiate şi […]

Retete

Barbuni la cuptor cu sos de rosii cu lapti

Barbuni la cuptor cu sos de roşii cu lapţi din: barbuni, vin rosu, usturoi, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, unt, rosii, cimbru, cartofi noi, faina, lapti de peste, zahar. Poate te intereseaza si Cateva retete cu crap Ingrediente: 1,100 kg barbuni 1 pahar vin roşu 4 căţei de usturoi 1 ceapă sare piper 1 legătură […]

Legume umplute pe pat de varza

Legume umplute

 Legume umplute Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 ardei 2 roşii 800 g carne tocată 1 ceaşcă de orez 2 linguri bulion 1 ou 1 ceapă foi de dafin smântână condiment sare piper ulei   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui la fiert în 3 ceşti de apă. Ceapa o cureţi, o tai […]

retete

Creier in aspic cu garnitura de salata ruseasca

 Creier in aspic cu garnitura de salata ruseasca Ingrediente: 600 g creier de vacă 300 g cartofi 200 g mazăre 130 g morcovi 150 g ulei 2 gălbenuşuri 1 lingură muştar zeamă de lămîie sare piper 300 g aspic 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se ţine în apă rece circa 25 […]

Inima la tigaie cu sote de legume si salata

Inima la tigaie cu sote de legume si salata

 Inima la tigaie cu sote de legume si salata Ingrediente: 1 kg inimă de vită sau porc 2 linguri de făină sare piper ulei pentru prăjit 600 g legume (cartofi, fasole fidea, morcovi sau mazăre) sa­lată 30 g unt puţin ulei   Mod de preparare: Inima se curăţă, se spală şi se usucă cu un […]

Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere de albine din: faina, zahar, oua, bicarbonat, smantana, nuci, zahar pudra, zahar vanilat, esenta de rom.   Ingrediente foaie: 300g făină 120g zahăr 2 ouă 1 linguriţă bicar­bonat Ingrediente crema: 250ml smantană 750g nuci măcinate 250g zahăr pudră 50g zahăr vanilat 5ml esenta de rom   Mod de preparare: Pentru foi, se […]

Praz cu ficat de miel cu garnitura de pilaf

Praz cu ficat de miel cu garnitura de pilaf

 Praz cu ficat de miel cu garnitura de pilaf Ingrediente: 600 g praz 300 g ficat de miel 1 /2 pahar vin sare piper 200 g roşii 300 g orez 150 g unt 60 g stafide 1/21 supă   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi, apoi se sotează în […]

Peste afumat cu andive

Aperitiv din macrou afumat

 Aperitiv din macrou afumat Ingrediente: 2 bucăţi macrou afumat 3 cepe date pe răzătoarea mică 6 mere date pe răzătoarea mică sare piper 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Cu un cuţit mărunţeşti macroul, înlături oasele mai mari care nu s-au topit la afumare şi apoi îl amesteci cu ceapa, merele, sarea, piperul, uleiul […]

Gogosi cu orez brun

Gogosi cu dovleac

 Gogosi cu dovleac Ingrediente: 300 g dovleac 1 pahar cu apă 250 g făină 4 ouă, ulei sare 2 pahare vin roşu dulce coajă rasă de portocală sau de lămâie   Mod de preparare: Fierbi feliile de dovleac în apa puţin sărată. După ce miezul s-a înmuiat, scoţi feliile, le usuci într-un şervet şi le […]

Taitei cu hamsii afumate

Taitei cu hamsii afumate

 Taitei cu hamsii afumate Ingrediente: 2-3 caserole cu hamsii afumate o pungă de tăieţei pastă picantă de tomate verdeaţă tocată condimente după gust 1 lingură ulei   Mod de preparare: Pui la fiert tăieţeii în apă cu sare şi când sunt gata îi scurgi, îi clăteşti cu apă rece. Ungi cu ulei un vas termorezistent […]

Orez cu maioneza

Orez cu maioneza

 Orez cu maioneza Pui la fiert 200 g orez în apă cu sare şi condiment tip Vegeta. După ce a fiert, îl laşi să se răcească, apoi adaugi maioneza din pufuleţi şi o ceapă tă­iată mărunt. Cu această compoziţie poţi umple ardei sau gogoşari cruzi.               Poftă bună!

Budinca dulce de dovleac

Budinca de dovleac

 Budinca de dovleac Ingrediente: 150 g dovleac 200 g orez 150 g mere 300 ml lapte 4 ouă 1 lingură margarină 3/2 linguriţă scorţişoară zahăr 2 linguri pesmet un praf de sare   Mod de preparare: Alegi şi speli orezul şi-l pui să fiarbă în apă. Nu-I laşi să fiarbă complet, ci numai pe jumătate. […]

Chec aperitiv cu branza de oaie

Chec cu sunca si masline

 Chec cu sunca si masline Ingrediente: 8 ouă 50 g făină 1 praf de copt 4 linguri apă minerală 200 g şuncă afumată 200 g urdă sau brânză de vaci 150 g măsline negre fără sâmburi şi 150 g măs­line verzi fără sâmburi   Mod de preparare: Baţi ouăle spumă, apoi adaugi pe rând, amestecând […]

Drob de cartofi

Drob de cartofi

Drob de cartofi din: oua, zahar, ulei, lapte acru, gris, faina alba, malai grisat, pesmet, praf de copt stins cu lamaie.   Ingrediente: 3 ouă 1 cană zahăr 7 lin­guri ulei 1 l lapte acru (sau iaurt) 1 cană griş 1 cană făină albă 1 cană mălai grişat pesmet 1 praf de copt stins cu […]

Mazăre cu dovlecei

Tocana de ceapa cu mamaliguta

 Tocana de ceapa cu mamaliguta Ingrediente: 1/2 kg ceapă 2-3 ardei graşi sau gogoşari 2-3 roşii sau 1-2 linguri suc de roşii 1-2 căţei de usturoi 200 g mălai 1 foaie de dafin 100 ml ulei boia dulce sare piper cimbru oţet   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai fideluţă, o presari cu sare […]

Pilaf cu peşte

Pilaf cu peste si masline

 Pilaf cu peste si masline Ingrediente: 1,5 kg peşte 500 g orez 300 ml ulei 3-4 cepe 200 g măsline sare şi piper boabe   Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi şi îl prăjeşti puţin în ulei. Tai mărunt ceapa, o căleşti cu orezul, apoi stingi cu 2 l de apă fierbinte, potriveşti de […]

Sarmale cu vinete coapte

Sarmale cu vinete coapte

 Sarmale cu vinete coapte Ingrediente: 1 kg vinete coapte (din congelator) 1 ceaşcă orez 1 ceapă mai mare 1 varză mică acră sare piper pătrunjel tocat (după gust) ulei bulion   Mod de preparare: Cureţi, toci mărunt ceapa şi o pui la călit în ulei. După ce s-a înmuiat, adaugi orezul ales şi spălat şi-l […]

Piure de ghimbir

Piure de mere cu frisca

 Piure de mere cu frisca Ingrediente: 6 mere mari 5 lingun apă 5 linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară (să nu pui mai multă scorţi­şoară, căci merele capătă un gust amar) 1 plic de frişcă de 50 g lapte   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri […]

Mancare de castraveti murati cu cartofi si jumari

Mancare de cartofi cu orez si masline

Mancare de cartofi cu orez si masline din: cartofi, praz, orez, masline, piper, bulion, condiment, verdeata, ulei.   Ingrediente: 1 kg de cartofi 2-3 cepe sau 2-3 fire de praz 100 g orez 100-200 g măsline un praf de piper 4- 5 linguri bulion condiment după gust verdeaţă ulei   Mod de preparare: Tai cartofii […]

Sufleu de dovleac

Sufleu de dovleac

Sufleu de dovleac din: dovleac, oua, zahar, pudra, unt, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: 1 kg dovleac 4 ouă 100 g zahăr pudră 100 g unt 250 ml lapte fiert 4 linguri rase de făină coaja rasă de la o lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat scorţişoară   Mod de preparare: Cureţi […]