Conopidă cu sos de roşii si verdeata

Conopidă cu sos de roşii si verdeata

Conopidă cu sos de roşii Ingrediente: 1 conopidă 1 cană de suc de roşii 100 g caşcaval 2 linguri de unt sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele, o speli bine şi o fierbi in apa cu sare. Cand este fiartă o scurgi, o sărezi şi o pui într-o cratiţă […]

Legume marinate cu maioneza de mustar

Legume marinate cu maioneza de mustar

Legume marinate cu maioneza de mustar Ingrediente: 1 bucata pastarnac 1 bucata ceapa 1morcov mare 1 jumatate ardei gras 1-2 bucati gogonele (murate gata sau crude) 1 bucata telina tulpina sau frunzele de telina   Ingrediente marinata: apa 1/2 castronas ,otet de mere 1/2 , ulei de masline 1-2 linguri ,foi de dafin 3-4 frunze […]

Pesmeti dobrogeni cu branza si iaurt

Pesmeţi cu smantana

Pesmeţi cu smantana Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 3 gălbenuşuri 2 ouă întregi 1/2 linguriţă bi­carbonat 1 pahar smîntînă 1/2 pahar unt sau untură vanilie făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi ouăle întregi, se adaugă vanilia şi smîntîna, bicarbonatul şi untul, se amestecă bine. Se pune făina şi se […]

Painici graham din seminte de floarea soarelui

Painici graham din seminte de floarea soarelui

  Ingrediente: 200g seminte de floarea soarelui,hidratate 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie 2-3 linguri sare   Mod de preparare: Semintele de floarea soarelui, impreuna cu apa (daca avem rejuvelac, il folosim in toate blenduitele, inclusiv painicile de floarea soarelui) cat sa le acopere, sunt introduse in blender. Le […]

Vinete umplute cu ceapă

Vinete umplute cu ceapă

  Ingrediente: 4 vinete lunguieţe 2 cepe 1 legătură pătrunjel şi mărar verde 2 roşii piper sare 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în două pe lungime şi le scoţi miezul. Toci ceapa, o căleşti în 3-4 linguri ulei, o amesteci apoi cu miezul de vinete tocat şi pui sare şi […]

Paine deliciu I

Paine deliciu I

  Ingrediente: 2 cani migdale inmuiate peste noapte 1 cana seminte crude floarea soarelui 1 cana faina in 2 morcovi 1 mar 1 cana stafide 5 curmale inmuiate in 1/2 cana apa 1 lg scortisoara   Mod de preparare: Faina de in se face in rasnita cu usurinta. Ingredientele uscate se pun in robot prima […]

Chifteluţe de pui in sos de ardei

Chifteluţe de pui in sos de ardei

  Ingrediente chifteluţe:  500 g carne de pui 2 cepe 1 felie de pâine 1 ou sare 2 lin­guri ulei 2 linguri făină 200 g orez 1 legătură pătrunjel verde Ingrediente sos: 1 ardei gras roşu 1 linguriţă bulion 1 şi 1/2 linguri ulei 2 cepe 450 ml apă sare   Mod preparare chifteluţe: Treci […]

Crema de smantana cu marmelada

Jeleu din smantană

  Ingrediente: 1 kg smîntînă 7 foi gelatină albă 1 foaie gelatină roşie 1/2 pahar apă 3/4 baton vanilie 350 g zahăr 250 g frişcă bătută   Mod de preparare: Se pune la fiert vanilia cu jumătate pahar apă, pînă ce dă cîteva clocote, se dă la o parte şi se adaugă gelatina ca să […]

retete

Pesmeciori din albuş

  Ingrediente: 70 g unt topit 150 g zahăr pudră 1 praf vanilie 7 albuşuri bătute spumă 3-4 linguri zahăr vanilat 150 g făină unt pentru formă   Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu untul, se pune praful de vanilie şi făina, amestecînd bine, apoi se adaugă albuşurile spumă, amestecînd uşor. Se toarnă […]

Mancarica de conopida

Pituci de conopidă

  Ingrediente: 1 kg conopidă 150 g unt 100 g făină 250 ml lapte 4 ouă 250 g smântână 150 g caşcaval sare   Mod de preparare: Cureţi conopida şi o laşi într-un vas cu apă pentru 30 de minute, apoi o pui la fiert in apă clocotită cu sare. După ce a fiert, o […]

Mâncare de fasole verde cu năut si carne de vitel

Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană

  Ingrediente: 500 g fasole verde 500 g cartofi 2 cepe mari 2 morcovi potriviţi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel smântână (cine vrea o poate înlocui cu maioneză)   Mod de preparare: Fasolea o cureţi, o tai în două, o speli şi o laşi să se scurgă de apă. Cureţi şi ceapa, şi morcovii, […]

Cum se preprata aluatul de paine

Aluat de placinta (varianta)

Aluat de placinta din: faina, untura, ulei, sare.   Ingrediente: 400-500 g făină 1 lingură unt sau untură 1 lin­guriţă ulei un praf de sare unt sau untură pentru uns formele     Mod de preparare: Turnăm făina pe masă. Scoatem 2-3 linguri de făină şi le punem la o parte pentru presărat. Facem o […]

Macaroane cu nuci si zahar

Macaroane cu nuci si zahar

  Ingrediente: 500 g macaroane 150-200 g zahăr 200 g nuci (miez) 100 g unt   Mod de preparare: Fierbem macaroanele. Le strecurăm, le punem într-un vas rezistent la foc, aşe- zîndu-le astfel ; un rînd de macaroane, un rînd de nuci date prin maşină şi zahăr pisat etc. La sfîrşit nuci şi za­hăr. Cu […]

Paine raw

Paine raw

  Ingrediente: 2 cani faina integrala 1 cana tarate de grau 1/4 cana faina din seminte de in 2 lg seminte de susan 1lingurita sare 3 lg ulei presat la rece apa cat cuprinde   Mod de preparare: Am pus toate ingredientele intr-un bol si am adaugat apa calda cat sa se formeze un aluat […]

Painici graham din migdale

Painici graham din migdale

Painici graham din migdale Ingrediente: 200g migdale 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie 2 linguri sare   Mod de preparare: Introduci migdalele in blender cu apa sau rejuvelac (retea de rejuvelac este in plina redactare si-ti va parveni in curand) cat sa le acopere. Procesezi pana facem fibrele chisalita […]

Salata cu sos de smantana

Dressing pentru salate cu lamaie

    Ingrediente: 3/4 cana seminte susan sucul de la 1 lamaie 1 lingura ginger ori ghimbir (optional) 2 linguri ulei masline presat la rece 2 catei usturoi sare Mod de preparare: Semintele de susan se inmoaie pentru 1h, dupa care se pun in blender pana la omogenizare cu toate  celelalte ingrediente. Tahini este de […]

Chec englezesc

Chec englezesc

  Ingrediente: 400 g unt proaspăt 1 pahar smîntînă 6 ouă 1 linguriţă amoniac praf 200 g nuci tăiate 200 g stafide albe 100 g migdale pisate 1 pahar făină 1/2 pahar fructe din dulceaţă 400 g zahăr pudră zeama de la 1/2 lămîie vanilie grăsime şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se […]

Crema de branza cu spanac

Crema de branza cu spanac

  Ingrediente: 1 1/2 cana caju crud inmuiat timp de o ora in apa rece 1/2 cana apa sare de mare 1 lg zeama de lamaie 3 cani spanac proaspat 2-3 catei usturoi ierburi aromate   Mod de preparare: Primele patru ingrediente se mixeaza in blender timp de cateva minute pana rezulta o pasta omogena, […]

Aluat simplu fara drojdie

Aluat simplu fara drojdie

  Ingrediente: 400 g făină 3 gălbenuşuri 1/2 pahar apă sare   Mod de preparare: Cernem făina pe masă, facem la mijloc o adincitură în care punem sarea şi găl­benuşurile. Adăugăm apă rece şi ames­tecăm atent cu cuţitul. Cînd gălbenuşu­rile s-au amestecat cu apa, începem să adăugăm treptat făina, lucrînd întîi cu cuţitul sau cu […]

Conopida cu legume aromate

Carne de curcan cu conopida sau brocoli

  Ingrediente: 150g conopida 1 lingura supa de legume 150g carne sau rulada de curcan 150g ciuperci cateva picaturi de ulei masline picaturi lamaie sare 1 lingura de smantana dietetica   Mod de preparare: Se desface bucatele conopida iar piciorusele se fierb in 175ml apa, laacres-a adaugat1 lingura de supa, timp de 15 minute. Buchetelele […]

Pate cu masline

Pateu de masline

  Ingrediente: o cana masline fara samburi un avocado 1 lg otet de mere/zeama de lamaie 1 catel usturoi un sf de ceapa tocata   Mod de preparare: Punem toate in robotul de bucatarie si blend pana devine ca o crema. Delicios, merge de minune cu paine, ardei, castraveti cu ce mai doriti.   Pofta […]

Gogosi cu gutui si scortisoara 

Gogosi (Chafele)

Gogosi (Chafele) Ingrediente: 6 linguri făină 1/2 lingură ulei 15 g drojdie sare apă (cit cuprinde compoziţia) ulei pen­tru prăjit   Mod de preparare: După ce amestecăm bine produsele, lă­săm aluatul să crească. Cînd a crescut, îl batem din nou şi îl lăsăm să crească, încingem uleiul într-o tigaie şi cu o lin­guriţă luăm bucăţele […]

Branză cu chimen

Crema de branza cu ardei

  Ingrediente: 1 ardei kapia rosu 1 cana seminte de floarea soarelui inmuiate 1/4 cana apa rece 2g fulgi de drojdie 1lingurita sare 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1lingura seminte de susan 2  zeama de lamaie   Mod de preparare: Se mixeaza toate ingredientele in robotul de bucatarie pana rezulta o crema omogena. […]

Chisel de fructe

Chisel de fructe

  Ingrediente: 800 g fructe 150 g zahăr 3 pahare apă 150 g făină de cartofi   Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm fructele : fragi, zmeură, vişine, coacăze roşii etc. Le pi­săm într-o piuliţă de piatră sau le sfărîmăm cu lingura, adăugăm apă rece şi strecurăm zeama printr-un tifon. Luăm un pahar din zeama […]

Pesmeti dobrogeni cu branza si iaurt

Pesmeţi englezeşti

  Ingrediente: 2 ouă 1/2 baton vanilie 250 gh zahăr pudră 1/2 pahar lapte sau smîntînă 15 g praf amoniac făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu ouăle, se adaugă vanilia baton uscatăşi pisată cu puţin zahăr, smîntînăşi amoniacul. Se amestecă bine şi se frămîntă cu făină un aluat potrivit […]

Aluat cu drojdie (varianta)

Aluat cu drojdie (varianta)

Aluat cu drojdie Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau lapte 20-25 g drojdie 1 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Preparăm întîi plămădeala : punem în­tr-o oală. jumătate din întreaga canti­tate de făină şi peste ea turnăm drojdia desfăcută cu apă călduţă, […]

Caju in sos de curry

Crema de branza din caju

Crema de branza din caju Ingrediente: 200g caju (muiat peste noapte) 1 lingurita sare 1-2 curmale (preferabil muiate anterior ~ 30 minute) un varf de cutit de miere   Mod de preparare: Caju  se ia frumusel si se clateste sumar, se pune intr-un castron (pana la jumatate) si se toarna apa pana se umple castronul. […]

Pesmeti dobrogeni cu branza si iaurt

Pesmeţi albi cu migdale

Pesmeţi albi cu migdale Ingrediente: 1 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit şi răcit 4 gălbenuşuri răscoapte date prin sită 2 ouă întregi vanilie făină cît cuprinde 3 linguri migdale tăiate   Mod de preparare: Se freacă zahărul, untul şi cele două ouă crude întregi pînă ce se obţine o spumă. Se adaugă vanilia […]

Vinete umplute cu orez si branza

Vinete umplute cu pesmet si roşii

  Speli 4 vinete, le tai în două pe lungime, le dai într-un clocot. Le scoţi şi le laşi să se scurgă. Cu o linguriţă le scoţi miezul şi le laşi deoparte. Toci miezul de vinete, îl amesteci cu 4-5 linguri de pesmet, 1 ou, 1 roşie tocată, câteva fire de pătrunjel, usturoi tocat şi […]

Fasole păstăi cu smantana si oua la cuptor

Fasole păstăi cu smantana si oua la cuptor

Fasole păstăi cu smantana si oua la cuptor din: fasole pastai, oua, faina, smantana, unt, sare. Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smântână 2 linguri unt sare după gust   Mod de preparare: Rupi codiţele păstăilor, speli fasolea şi o fierbi în apă clocotită şi sărată. O scurgi apoi […]

Găluşte din cartofi şi gris cu vişine

Găluşte din cartofi şi gris cu vişine

Găluşte din cartofi şi gris cu vişine Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi 350 g făină 1 ouă 3 linguri griş 150 g unt sau margarina 400 g vişine fără sâmburi 2 linguri zahăr pudră sare   Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă, cureţi cât sunt calzi şi îi dai prin maşina […]

Legume prăjite cu sos iute de usturoi

Legume prajite in stil costarican

Legume prajite in stil costarican Ingrediente: 1 ceapa mare 1 dovlecel curatat si taiat in rondele 1 vanata, taiata in rondele 1 ardei gras galben, taiat fasii 5 -6 ciuperci mari, curatate si taiate in jumate 125 ml sos de soia 125 ml apa   Mod de preparare: Se amesteca toate legumele. Se amesteca sosul […]