Bucatarie franceza: Quiche Lorraine

Printeaza

Quiche Lorraine din: aluat de placinta, unt, ceapa, sunca, branza Gruyere, oua, lapte, sare, nucsoara.

Ingrediente:Quiche Lorraine

  • 1 foaie rotundă de aluat de plăcintă, coaptă şi răcită (într-un vas adânc, cu diametru de 23 cm)
  • 15 g unt
  • 1 ceapă tăiată
  • 50 g şuncă, fin tăiată
  • 125 g brânză Gruyere, tăiată în fâşii
  • 4 ouă
  • 375 ml lapte
  • un vârf de cuţit sare
  • un vârf de cuţit nucşoară măcinată

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încălzeşte la 180°C.

Intr-o tigaie se topeşte untul, se adaugă ceapa şi se căleşte, până devine aurie şi moale. Şunca, brânza şi ceapa se presară deasupra foii de aluat.

Intr-un castron se bat ouăle cu laptele, sarea şi nucşoara, şi se toarnă deasupra umpluturii. Se coace 35-40 de minute, apoi se lasă să stea 5-10 minute, înainte de a fi tăiat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.