Bucatarie franceza: Quiche Lorraine
PrinteazaQuiche Lorraine din: aluat de placinta, unt, ceapa, sunca, branza Gruyere, oua, lapte, sare, nucsoara.
- 1 foaie rotundă de aluat de plăcintă, coaptă şi răcită (într-un vas adânc, cu diametru de 23 cm)
- 15 g unt
- 1 ceapă tăiată
- 50 g şuncă, fin tăiată
- 125 g brânză Gruyere, tăiată în fâşii
- 4 ouă
- 375 ml lapte
- un vârf de cuţit sare
- un vârf de cuţit nucşoară măcinată
Mod de preparare:
Cuptorul se încălzeşte la 180°C.
Intr-o tigaie se topeşte untul, se adaugă ceapa şi se căleşte, până devine aurie şi moale. Şunca, brânza şi ceapa se presară deasupra foii de aluat.
Intr-un castron se bat ouăle cu laptele, sarea şi nucşoara, şi se toarnă deasupra umpluturii. Se coace 35-40 de minute, apoi se lasă să stea 5-10 minute, înainte de a fi tăiat.
Pofta buna!