Bucataria Libaneza

Printeaza

Bucataria Libaneza. Bucătăria libaneză este şi ea caracterizată de interferenţele mai multor culturi. In raport cu bucătăria marocană, cea libaneză pre­zintă însă mai puţine influenţe, fiind rezultatul întâlnirii, în principal, a bucătăriei arabe cu cea italiană şi mediteraneeană, petrecută în timpul colonizării ţării de către italieni.Bucataria Libaneza

Şi în Libia se mănâncă diverse tipuri de cuşcuş, dar acest lucru nu trebuie să ne mire având în vedere că este vorba despre preparatul cel mai răspândit în toată Africa. In această zonă este foarte apreciată carnea, mai ales cea de miel, fiind consumată totuşi şi cea de vită sau de pasăre.

Carnea intră în componenţa unui prânz normal, alături de smochine şi fructe uscate, ca şi de alte fructe şi legume.

Drept exemplificare a influenţei bucătăriei italiene asupra celei libaneze, trebuie să spunem că nu rareori invitaţii la masa de prânz sau la cină sunt serviţi cu preparate din paste.

Cultura libaneză face parte integrantă din cul­tura africană, în general, din acest motiv prânzul şi cina fiind considerate momente de comuni­une între oameni şi prilejuri de exprimare a prieteniei. De aceea, libanezii preferă să-şi invite apropiaţii acasă, nu la restaurant (unde merg, în cea mai mare parte, doar turiştii).

Aceştia pot mânca aici în voie, la fel ca în Maroc şi ca în aproape tot restul Africii, cu degetele mâinii drepte (mâna stângă fiind considerată impură), fară tacâmuri, ajutându-se cu o bucată de pâine.

Alături de variatele preparate din cuşcuş, o altă mâncare tradiţională este sharba Libiya, o supă făcută din carne tocată de miel, ceapă, roşii şi diverse mirodenii.

Supele sunt foarte răspân­dite în Libia, fiind mai ales picante. Hassa — o altă specialitate libaneză — este un sos preparat tot din carne de miel (sau de vită) cu usturoi, ro­şii, faină, ardei iute verde, coriandru, busuioc şi mentă.

După cum se observă, chiar şi din aceste câteva exemple, bucătăria libaneză se bazează pe ingrediente puţine şi simple, îmbogăţite totuşi cu combinaţii de condimente şi plante aromati­ce rafinate şi neaşteptate.

Simplitatea este carac­teristică şi unui alt preparat libian, numit bazin, ale cărui ingrediente sunt orzul, apa şi sarea.

Bucataria_Libaneza_07

Alcoolul fiind interzis de legile islamice, libienii consumă cafea şi mult ceai, preparat dintr-un amestec de ceai verde şi frunze de mentă, care se bea cald sau rece, în funcţie de perioadă, şi este, de obicei, foarte dulce.

Bucataria_Libaneza_10

Bucataria Libaneza

Bucataria Libaneza

 

Savurati!

 

 

 


poate iti place si:

Mezcal

Mezcal: Descoperă Istoria, Varietățile și Tradițiile – Elixirul Mexicului Antic și Modern

Mezcal: Descoperă Istoria, Varietățile și Tradițiile – Elixirul Mexicului Antic și Modern. Mezcalul, o băutură alcoolică tradițională mexicană, are o istorie bogată și complexă, împletită cu cultura și tradițiile Mexicului. Este produs prin distilarea sucului fermentat al agavei, o plantă specifică Americii Centrale. Istoria mezcalului este atât o călătorie a gustului, cât și a culturii, […]

Sos Mole

Sosul Mole: Inima Bucătăriei Mexicane – Povești și Rețete

Sosul Mole: Inima Bucătăriei Mexicane – Povești și Rețete. Mole, și în special Mole Poblano, este un simbol al bogatei tradiții culinare mexicane și un exemplu perfect al fuziunii dintre ingredientele indigene și cele aduse de spanioli în timpul colonizării. Istoria acestui sos complex și aromat este captivantă și plină de povești și legende. Origini […]

 

 

Savurati!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.