Bucataria fara foc: Negresa rece
PrinteazaO reteta de negresa rece din: biscuiti de ovaz, cacao, nuci, migdale, rahat, zahar, caise uscate, curmale, unt, galbenusuri, cognac si zahar pudra.
- 300 g biscuiti de ovaz
- 150 g cacao
- 100 g nuci, migdale sau alune de padure
- 50 g rahat
- 200 g zahar
- 50 g caise uscate
- 50 g curmale uscate fara samburi
- 150 g unt
- 4 galbenusuri proaspete
- 1 lingura cognac
- zahar pudra pentru ornare
Mod de preparare:
Pisaţi nucile fără a le mărunţi prea mult. Tăiaţi în cubuleţe caisele, curmalele şi rahatul. Pisaţi biscuiţii puşi într-un sac de hârtie cu un sucitor. Frecaţi untul cu zahărul şi gălbenuşurile până când obţineţi o compoziţie cremoasă, albicioasă şi zahărul se dizolvă.
In aceasta adăugaţi pesmetul obţinut (nu trebuie să fie foarte fin), cacaoa, untul, cognac-ul, gălbenuşurile, rahatul, nucile, curmalele şi caisele. Amestecaţi ingredientele pentru a le omogeniza, apoi puneţi amestecul într-o tavă tapetată cu pesmet.
Nivelaţi-l şi puneţi tava la frigider pentru 3-4 ore. Tăiaţi apoi cubuleţe cu un cuţit ascuţit. Presăraţi zahăr pudră înainte de servire.
Negresa rece
Pofta buna!
Ai un + 10 pentru negresa rece 🙂