Bucataria fara foc: Negresa rece

Printeaza

O reteta de negresa rece din: biscuiti de ovaz, cacao, nuci, migdale, rahat, zahar, caise uscate, curmale, unt, galbenusuri, cognac si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 300 g biscuiti de ovaz
  • 150 g cacao
  • 100 g nuci, migdale sau alune de padure
  • 50 g rahat
  • 200 g zahar
  • 50 g caise uscate
  • 50 g curmale uscate fara samburi
  • 150 g unt
  • 4 galbenusuri proaspete
  • 1 lingura cognac
  • zahar pudra pentru ornare

 

Mod de preparare:

Pisaţi nucile fără a le mărunţi prea mult. Tăiaţi în cubuleţe caisele, curmalele şi rahatul. Pisaţi biscuiţii puşi într-un sac de hârtie cu un sucitor. Frecaţi untul cu zahărul şi gălbenuşurile până când obţineţi o compozi­ţie cremoasă, albicioasă şi zahărul se dizolvă.

In aceasta adăugaţi pesmetul obţinut (nu trebuie să fie foarte fin), cacaoa, untul, cognac-ul, gălbenuşurile, rahatul, nucile, curmalele şi caisele. Amestecaţi ingredientele pentru a le omogeniza, apoi puneţi amestecul într-o tavă tapetată cu pesmet.

Nivelaţi-l şi puneţi tava la frigider pentru 3-4 ore. Tăiaţi apoi cubuleţe cu un cuţit ascuţit. Presăraţi zahăr pudră înainte de servire.

Negresa rece

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ai un + 10 pentru negresa rece 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.