Brutarii şi cofetarii, provocaţi să obţină cea mai inovatoare pâine şi cel mai gustos tort!

Printeaza

Brutarii şi cofetarii, provocaţi să obţină cea mai inovatoare pâine şi cel mai gustos tort!Trofeele Pâinea şi Tortul Anului 2015 sunt doar o parte din premiile care se vor decerna la Concursurile GastroPan, cea mai mare competiţie autohtonă la care se întrec brutari, cofetari şi bucătari din toate colţurile ţării.

Pe lângă standurile celor 130 de expozanţi români şi străini care vor prezenta gama completă de soluţii şi tehnologii pentru afacerile de profil, expoziţia GastroPan găzduieşte concursurile cu acelaşi nume, competiţii în cadrul cărora sunt dezvăluite cele mai inovatoare produse care se vor impune pe piaţă.

Un sortiment nemaiîntâlnit pe piaţă va fi Pâinea Anului 2015

Brutarii din toate colţurile ţării sunt provocaţi să producă cea mai inovatoare pâine, un sortimente nou, necomercializat încă, dar care să respecte tendinţele actuale din alimentaţia consumatorilor şi totodată să se adapteze specificului local şi gusturilor autohtone. Un juriu independent, format din specialişti din industria de panificaţie, va decide cărui sortiment i se va cuveni titlul de Pâinea Anului 2015, după analiza mai multor factori precum proprietăţile organoleptice (formă aspect, structura miezului şi a cojii, aromă) sau caracterul inovator.

Reţeta produsului câştigător va fi promovată în rândul tuturor producătorilor din ţară, astfel brutăria care a produs pâinea câştigând notorietate, iar consumatorii din toată ţara dobând acces la un nou sortiment de pâine.

Cel mai gustos şi mai original tort va fi Tortul Anului 2015

La competiţia pentru desemnarea Tortului Anului 2015 gustul şi originalitatea va face diferenţa. Zeci de cofetari din ţară sunt aşteptaţi să îşi întreacă talentele prezentându-se în concurs cu torturi cât mai gustoase, obţinute din reţete originale. Pe lângă aceste două criterii de bază, juriul va mai analiza calitatea blaturilor, gradul de însiropare, compoziţia cremelor, ingredientele folosite, caracterul sănătos al acestora dar şi armonia dintre elementele doceorative şi decorul tortului.

Cofetăria care îşi va adjudeca trofeul Tortul Anului 2015 se va bucura de o campanie de promovare în mass media, în timp ce reţeta câştigătoare va putea fi preluată de toate laboratoarele de cofetărie interesate.

Concursurile GastroPan sunt organizate de Asociaţia non-profit PanGastRo, cu scopul de a impulsiona piaţa prin încurajarea inovaţiei, sprijinind creşterea calităţii şi a diversităţii produselor de panificaţie, cofetărie şi gastronomie şi promovarea talentelor din domeniu. Citiţi mai multe despre Concursurile GastroPan pe www.gastropan.ro, unde veţi găsi inclusiv un formular de înscriere, dar şi imagini de la ediţiile anterioare.

Concursurile care premiază Pâinea Anului 2015 şi Tortul Anului 2015 pot fi susţinute în calitate de SPONSORI sau PARTENER MEDIA. Pentru detalii contactaţi organizatorii la telefon 0266-219.392 sau 0733-313.042!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.