Bruschete cu sos pesto, lamaie si avocado
PrinteazaBruschete cu sos pesto, lamaie si avocado din: baghetă, pesto verde, roşii cherry, avocado, ulei de măsline, busuioc uscat, frunze de valeriană, busuioc uscat, lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 1/2 baghetă
- 100 g pesto verde
- 200 g roşii cherry
- 1 avocado
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură busuioc uscat
- câteva frunze de valeriană
- busuioc uscat mărunţit
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai bagheta de pâine în felii egale, de circa 2 cm, le pui într-o tavă şi le stropeşti cu puţin ulei de măsline. Le presari cu puţină sare şi le coci în cuptor, pentru 10 minute.
Speli roşiile cherry şi le tai în cubuleţe. Tai în două fructul de avocado, scoţi sâmburele şi tai în cuburi miezul.
Amesteci roşiile cu avocado, zeama de la jumătate de lămâie, sare, piper, puţin busuioc uscat, cât şi frunzele de salată valeriană. Stropeşti compoziţia cu ulei de măsline şi amesteci bine.
Ungi fiecare bruschetă cu o linguriţă de sos pesto şi repartizezi pe felii, în mod egal, amestec de roşii.
Bruschete cu sos pesto, lamaie si avocado
Pofta buna!