Bruschete cu pesto rosu

Printeaza

Bruschete cu pesto rosu din: bagheta, ricotta, lamaie, ulei de masline, sare, piper, rosii uscate, rosii, busuioc verde, migdale, seminte de pin, parmezan, usturoi, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Bruschete_cu_pesto_rosu

  • 1 bagheta mica sau 2 chifle
  • 100 g ricotta sau crema de branza
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru

pentru pesto:

  • 150 g rosii uscate in ulei
  • 2-3 rosii
  • 2 fire de busuioc verde
  • 50 g migdale, seminte de pin sau nuci
  • 50 g parmezan
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru sosul roşu, mixezi în robotul de bucă­tărie roşiile uscate, roşiile proaspete decojite şi fără cotoare, frunzele de busu­ioc, migdalele, parmeza­nul, usturoiul şi uleiul de măsline. Sărezi şi condi­mentezi după gust sosul obţinut.

Tai pe orizontală baghe­ta sau chiflele, le stropeşti cu puţin ulei de măsline şi le presari cu sare şi piper. Le coci la foc mediu, în cuptorul cald, în tavă tape­tată cu hârtie de copt, câte 1-2 minute pe fiecare parte.

Amesteci ricotta cu coaja rasă de la 1/2 lămâie, sare şi piper. Pe feliile de pâine calde, întinzi crema de brânză şi câte 1 linguriţă de pesto. Stropeşti bruschetele cu puţină zeamă de lămâie şi decorezi cu busuioc.

Bruschete cu pesto rosu

Bruschete_cu_pesto_rosu

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.