Bruschete cu cremă de gorgonzola şi avocado

Printeaza

O reteta delicioasa de bruschete cu: paine, ulei de masline, avocado, usturoi, suc de lamie, orgonzola, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:

  • 8 felii de pâine albă
  • ulei de măsline
  • 2 avocado
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 100 g gorgonzola
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru pentru garnitură

 

Mod de preparare:

Pâinea se taie bucăţi dreptunghiulare şi se unge cu ulei de măsline. Se prăjeşte într-o tigaie, pe ambele părţi, până când capătă o culoare aurie. Se dă deoparte şi se lasă să se scurgă pe un şervet absorbant.

Avocado se curăţă, se taie jumătăţi, se scoate mie­zul, care se amestecă cu gorgonzola şi sucul de lămâie, până când se obţine o pastă. Se dă cu sare şi piper. Se umple un şpriţer cu acestă compoziţie, care se pune pe feliuţele de pâine.

Se pune deasupra câte o bucăţi­că foarte subţire de brânză şi se presară fire de cimbru pentru decor.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.