Broccoli la tigaie cu nucă de cocos

Printeaza

O reteta de broccoli la tigaie cu nuca de cocos din: ulei vegetal, seminte de mustar, frunze de curry, ceapa rosie, ghimbir, broccoli, miez de nuca de cocos si zeama de lamaie verde.

Ingrediente:Broccoli la tigaie cu nucă de cocos

  • 6 linguri ulei vegetal
  • 3-1/2 lingurite seminte de mustar
  • 3 linguri frunze de curry proaspete sau uscate
  • 1 varf de cutit de fulgi de ardei iute
  • 4 cepe rosii, taiate in felii groase
  • 100 g ghimbir, taiat bucati
  • 800 g broccoli, taiat in buchetele
  • 100 g miez de nuca de cocos proaspat sau 3 linguri miez de nuca de cocos deshidratat
  • zeama de la 2 lamai verzi

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-un wok sau o tigaie mare, la foc mediu. Se aadaugă seminţele de muştar, apoi frunzele de curry (dacă se folosesc frunze uscate, se adaugă mai târziu) şi fulgii de ardei iute.

Se amestecă, se adaugă ceapa şi ghimbirui şi se prăjesc 3-4 minute la foc mare.

Se adauga broccoli  (si frunze uscate de curry, daca se folosesc) si se tine in continuare la foc mare pana se fragezeste, amestecand mereu.

Se presara nuca de cocos (daca se foloseste miez de nuca de cocos deshidratat, se inmoaie in apa fierbinte cinci minute, se rastoarna intr-o sita, scurgand orice urma de zeama, apoi se adauga in tigaie, la sfarsit), se amesteca si se acreste cu zeama de lamaie.

Broccoli la tigaie cu nucă de cocos

Broccoli la tigaie cu nucă de cocos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.