Broccoli gratinat cu smantana si cascaval

Printeaza

Broccoli gratinat cu smantana si cascaval din: broccoli, smantana, oua, cascaval, sare, piper alb, nucsoara, unt, par­mezan sau caşcaval.

Ingrediente:Broccoli_gratinat_cu_smantana_si_cascaval

  • 2 broccoli mari (circa 500 g)
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • 200 g caşcaval
  • sare
  • piper alb
  • nucşoară măcinată
  • 1 lingură unt, pen­tru vas
  • opţional, 100 g par­mezan sau caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Desfaci bucheţelele de broccoli şi le speli cu apă rece. Le pui într-o crăticioară, le acoperi cu apă şi le dai într-un clocot.

Când broccoli a devenit de un verde intens, îl scoţi într-un vas cu apă foarte rece, eventual cu cuburi de gheaţă, pentru a opri prelucrarea termică a legumei.

Aşezi bucheţelele de broccoli într-un vas cera­mic uns cu puţin unt. Amesteci smântână cu caşcavalul ras şi ouăle. Asezonezi cu sare, piper şi puţină nucşoară. Torni amestecul obţinut peste broccoli. Razi deasupra parmezanul.

Introduci vasul în cup­torul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 10-15 minute, cât să se rumenească uşor deasu­pra. Cât preparatul e fier­binte, poţi să presari par­mezan ras. Porţionezi preparatul după ce s-a mai răcit.

Broccoli gratinat cu smantana si cascaval

Broccoli_gratinat_cu_smantana_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.