Brioşe vegetale

Printeaza

Brioşe vegetale

Brioşe vegetale

Ingrediente:

  • 350 g orez
  • 300 g broccoli
  • 3 ardei capia
  • 200 g boabe de porumb din conservă
  • o legătură de mărar
  • o legătură de ceapă verde
  • 200 g mazăre
  • 3 ouă
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • varză murată

Preparare:

Orezul se spală cu apă rece până când apa rămâne limpede. Se fierbe, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.

Broccoli şi mazărea se fierb timp de 15 minute în apă fierbinte în care s-a adăugat o linguriţă de sare, apoi se scurg. Broccoli se taie în cubuleţe sau se rup în bucăţele.

Ardeii capia se curăţă de seminţe, se taie în cubuleţe şi se pun într-un vas. Se adaugă orezul, mazărea şi broccoli. Ceapa verde se spală şi se taie rondele subţiri.

Mărarul se spală, se taie mărunt şi se pune peste legumele tocate împreună cu ceapa verde şi boabele de porumb scurse de apă.

Ouăle se bat separat, până când devin ca o spumă, apoi se toarnă peste legume. Se condimentează cu sarea şi piperul după gust, se adaugă două linguri de ulei de măsline şi se amestecă totul.

Se ung tăvi antiaderente cu ulei şi se toarnă compoziţia. Se introduc la cuptor şi se coc la foc moderat, timp de 20-25 de minute.

Brioşe vegetale

Brioşe vegetale.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sa fac si eu niste briose vegetale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.