Briose umplute cu crema de ciocolata si rom

Printeaza

Briose umplute cu crema de ciocolata si rom din: faina, zahar, cacao, parf de copt, untdelemn, lapte, oua, sare, frişcă lichidă, ciocolată amă­ruie, esenţă de rom, apă, baton de vanilie sau zahăr vanilinat, vişine din vişinată sau alune glazurate.

Briose_umplute_cu_crema_de_ciocolata_si_rom

Ingrediente:

  • 125 g făină
  • 100 g zahăr
  • 30 g cacao
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 3 linguri untdelemn
  • 80 ml lapte
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 400 g ciocolată amă­ruie
  • 1 fiolă esenţă de rom

Pentru sirop:

  • 250 g zahăr
  • 500 ml apă
  • 1/2 baton de vanilie sau zahăr vanilinat

Pentru decor:

  • vişine din vişinată sau alune glazurate

Mod de preparare:

Topeşti într-o cratiţă, la bain-marie, ciocolata cu frişca lichidă, fără să fiar­bă. După ce s-a răcit crema, o răceşti în frigider 4 ore şi o mixezi cu romul.

Pentru aluat, mixezi ouăle împreună cu zahărul, laptele, uleiul şi sarea. Cerni făina, praful de copt şi cacaua şi torni treptat amestecul cu ouă, mixând încontinuu până obţii o compoziţie omogenă.

Ungi formele de brioşe cu margarină şi le tapetezi cu făină. Umpli 2/3 din volumul fiecărei forme. Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), timp de 20 de minute.

Faci un sirop din zahăr, apă şi vanilie. Tai brioşele reci în jumătate, pe orizon­tală. Le însiropezi, le umpli cu cremă şi decorezi cremă şi cu fructe.

Briose umplute cu crema de ciocolata si rom

Briose_umplute_cu_crema_de_ciocolata_si_rom

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Prea mult dulce in briosele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.