Brioşe cu smochine şi migdale

Printeaza

Brioşe cu smochine şi migdale din: faina, praf de copt, unt, zahar, migdale, apa de trandafiri, oua, smochine, fulgi de migdale si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 175 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt
  • 175 g unt moale
  • 175 g de zahar
  • 175 g de migdale macinate
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 3 oua mari
  • 5 smochine coapte
  • 1 mana fulgi de migdale
  • zahar pudra, pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180’C/gaz 4. Aşază hârtii de copt speciale în formele dintr-o tavă de brioşe. Amestecă într-un robot de bucătărie făina, untul, zahărul, migdalele măcinate, apa de trandafiri şi ouăle până obţii un amestec omogen.

Imparte aluatul în cele 10 forme de brioşe, apoi taie’pe jumătate smochinele şrfeliază fin fiecare jumătate, dar nu până la capăt. Aşază câte o jumătate de smochină deschisă ca un evantai pe fiecare brioşă necoaptă şi presează uşor ca să adere la aluat.

Presară fulgii de migdale şi dă totul la cuptor 40 de minute, până se’rumenesc brioşele. Scoate-le din forme şi lasă-le să se răcească pe un grătar pentru prăjituri. Serveşte cu zahăr pudră presărat.

Brioşe cu smochine şi migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.