Briose sarate cu praz si linte
PrinteazaBriose sarate cu praz si linte din: piure de linte, sare, chimen, faina, praz, unt, oua, praf de copt, cascaval.
- 1 cană piure de linte fiartă
- 1 linguriţă sare
- 1 vârf de cuţit chimen măcinat
- 1 cană făină
- 100 g praz
- 100 g unt
- 2 ouă
- 1 plic praf de copt
- 50 g caşcaval
Mod de preparare:
Tai prazul mărunt şi îl căleşti în puţin unt, până se înmoaie.
Mixezi untul rămas cu ouăle, sarea, chimenul, praful de copt şi făina cernută. în compoziţia obţinută, încorporezi prazul călit şi piureul de linte fiartă.
Omogenizezi şi pui compoziţie în forma pentru brioşe, în prealabil tapetată cu hârtii de copt. Coci brioşele la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute.
Spre sfârşit, presari caşcaval ras deasupra brioşelor şi laşi să se topească.
Pofta buna!