Briose sarate cu praz si linte

Printeaza

Briose sarate cu praz si linte din: piure de linte, sare, chimen, faina, praz, unt, oua, praf de copt, cascaval.

Ingrediente:Briose sarate cu praz si linte

  • 1 cană piure de linte fiartă
  • 1 linguriţă sare
  • 1 vârf de cuţit chimen măcinat
  • 1 cană făină
  • 100 g praz
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g caşcaval

 

 

Mod de preparare:

Tai prazul mărunt şi îl căleşti în puţin unt, până se înmoaie.

Mixezi untul rămas cu ouăle, sarea, chimenul, praful de copt şi făina cernută. în compoziţia obţinută, încorporezi prazul călit şi piureul de linte fiartă.

Omogenizezi şi pui compoziţie în forma pentru brioşe, în prealabil tapetată cu hârtii de copt. Coci brioşele la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute.

Spre sfârşit, presari caşcaval ras deasupra brioşelor şi laşi să se topească.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.