Briose de orez cu legume

Printeaza

O reteta de briose de orez cu legume din: orez, ulei de masline, morcov, mazare, cartof, dovlecel, sunca, smantana, oua, cascaval, faina, praf de copt, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Briose de orez cu legume

  • 150 g orez cu bobul lung
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 morcov
  • 2 linguri mazare
  • 1 cartof
  • 1 dovlecel
  • 150 g sunca taiata cubulete (optional)
  • 4 linguri smantana
  • 5 oua
  • 150 g cascaval ras
  • 1 lingura faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli orezul in mai multe ape, apoi il fierbi in apa cu sare 10 minute, il strecori si il lasi acoperit circa 10 minute sa se umfle. Separat calesti usor in ulei incins legumele tocate cubulete mici pana incep sa se inmoaie. Le condimentezi cu sare si piper, dupa gust, apoi le dai deoparte si le lasi la racit.

Amesteci legumele cu orezul, sunca (optional), ouale batute cu smantana, sare, piper, dupa gust, patrunjel tocat marunt, iar la sfarsit adaugi faina cernuta cu praful de copt. Torni compozitia obtinuta in formele de briose tapetate cu folie speciala de copt.

Presari deasupra cascaval ras si le introduci in cuptorul preincalzit, pentru circa 35-40 de minute. Le servesti calde sau reci.

Briose de orez cu legume

Briose de orez cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.