Briose cu nuci

Printeaza

Briose cu nuci din: faina, zahar, oua, praf de copt, lapte, unt, nuci.

Briose_cu_nuci

Ingrediente:

  • 315 g făină
  • 60 g zahăr
  • 2 ouă
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 375 ml lapte
  • 160 g unt
  • 100 g nuci măcinate

Mod de preparare:

Incingi cuptorul. Ungi 12 forme de brioşe cu unt topit sau cu ulei şi le aşezi într-o tavă de cuptor. Incorporezi într-un bol făina, zahă­rul şi praful de copt. Faci un gol în mijloc şi pui ouăle bătute uşor, laptele şi untul topit.

Amesteci cu o furculiţă sau cu o spatulă până se omogenizează. Compoziţia trebuie să fie destul de groasă. Pui cu lingura din com­poziţie în formele de brioşe. Laşi la copt 20 de minute, le scoţi, le presari cu nucă şi le mai ţii 5-10 minute. Scoţi brioşele şi le dai deoparte să se răcească.

Briose cu nuci

Briose_cu_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.