Briose (muffins) cu afine

Printeaza

Brioşele americane (muffins) nu se aseamănă deloc cu prăjiturile servite în Anglia alături de ceai, pe care americanii le numesc „English muffins”.

Produsul american de patiserie a fost creat de brutăria Thomas din New York, iar numele său este, probabil, derivat de la cuvântul muffe, folosit în dialectele din nordul Germaniei, care înseamnă „prăjitură”. Brioşa americană nu este însă plată, ci rotunjită şi nu se serveşte niciodată cu glazură.

Pentru prepararea brioşelor se folosesc de regulă afinele, dar şi alte fructe, nuci sau ciocolată. Făina din care se coc brioşele americane poate fi albă sau integrală, iar uneori se adaugă şi tărâţe. Aluatul se prepară în mod tradiţional cu drojdie, însă pentru brioşele preparate în casă se foloseşte deseori praful de copt ca agent de dospire.

Brioşele se servesc în Statele Unite la micul dejun sau ca gustare înainte de amiază, de regulă alături de cafea.

Ca o ciudăţenie, în anii 1930, brioşele englezeşti numite „teacakes”, care se vindeau de secole pe stradă, au dispărut în Marea Britanie, pentru a fi reimportate în anii 1980 din Statele Unite.

Astăzi, ele fac parte din oferta obişnuită a supermarketurilor, unde sunt vândute ca brioşe dulci cu afine, în stil american.

 

Briose cu afine

Briose (muffins) cu afine

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.