Brioşe cu mere şi crustă de nuci

Printeaza

O reteta de briose cu mere si crusta de nuci din: mere, suc de lamaie, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, zahar, ulei, lapte batut, nuci, scortisoara si unt.

Ingrediente:Brioşe cu mere şi crustă de nuci

aluat:

  • 200 g mere
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 260 g faina
  • 1-1/2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 ou
  • 125 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 250 ml lapte batut

crusta:

  • 75 g faina
  • 30 g nuci tocate
  • 75 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 75 g unt

 

Mod de preparare:

Adânciturile tăvii de brioşe se căptuşesc cu suporturi de hârtie. Se încinge cuptorul la 200°C. Se decojesc merele, se rad şi se amestecă apoi cu sosul de lămâie; se adaugă făină, praf de copt, bicarbonat şi scorţişoară, într-un al doilea castron se bate oul.

Se adaugă zahăr tos, ulei, zahăr vanilat şi lapte bătut; se înglobează toate.

Apoi se adaugă compoziţie de mere şi se omogenizează. Ingredientele pentru crusta crocanta se amesteca si se framanta cu varfurile degetelor, astfel incat sa ia nastere firimituri de aluat.

Se asaza aluatul de briose in adanciturile formei si se presara crusta; se lasa sa se coaca circa 30 de minute. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se odihneaza 5 minute.

Apoi se scot briosele din adancituri.

Brioşe cu mere şi crustă de nuci

Brioşe cu mere şi crustă de nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.