Briose glazurate cu crema

Printeaza

Briose glazurate cu crema din: unt, zahar, oua, vanilie, faina, praf de copt, sare, lapte, smantana, ciocolata, nuca de cocos.

Ingrediente:Briose glazurate cu crema

Pentru brioşe:

  • 150 g unt
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 500 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 ml lapte
  • 100 g smântână

Pentru cremă:

  • 200 g unt
  • 300 g zahăr pudră
  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată
  • 100 g smântână
  • nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor. Pentru brioşe, mixezi untul cu zahărul până când obţii o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi esenţa de vanilie. Combini făina cu praful de copt şi sarea.

Torni laptele peste unt, adaugi smântână, omogenizezi şi încorporezi făina. Pui aluatul în forme tapetate şi-l dai la cuptor până când brioşele trec testul scobitorii.

Le laşi la răcit.

Pentru cremă, mixezi untul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi esenţa de vanilie, zahărul, smântână şi omogenizezi.

Topeşti ciocolata, adaugi smântână şi omogenizezi. Pui crema în poş şi decorezi brioşele. Deasupra torni glazura şi presari nucă de cocos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.