Briose cu frisca si piure de visine si vanilie

Printeaza

Briose cu frisca si piure de visine si vanilie din: ouă, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt, zahăr pudră, păstăi de vanilie, sare, smântână grasă, compot de vişine, amidon, esenţă de vanilie.

Briose_cu_frisca_si_visineBriose cu frisca si piure de visine si vanilie

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 linguriţe zahăr pudră cu păstăi de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 350 ml smântână grasă
  • 4-5 linguri zahăr pudră
  • 1 borcan mic de compot de vişine fără sâmburi
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură rasă de amidon
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Separi ouăle, mixezi gălbenuşurile spumă cu za­hărul, apoi adaugi uleiul şi laptele. Pui praful de copt, zahărul pudră cu păstăi de vanilie, iar la final făina.

Albuşurile le baţi spumă cu un praf de sare, le încoporezi cu o paletă, uşor, în compoziţia de gălbenuşuri, iei nişte forme de brioşe din silicon şi le umpli pe trei sferturi cu această compoziţie.

Dacă nu ai forme de silicon, foloseşti tava de brioşe în care pui hârtiuţe. Aşezi formele pe o tavă de ara­gaz, introduci brioşele în cuptorul încins şi reglezi la o temperatură po­trivită.

După 25-30 de minute, faci testul cu scobitoarea şi, dacă sunt coapte, le scoţi din cuptor şi le laşi să se răcorească.

Vişinele le scurgi de sirop şi le mixezi în blender. Le amesteci cu o lingură de zahăr, le pui într-o cratiţă şi le transferi pe foc.

Laşi să clocotească cam 1 minut, apoi adaugi amidonul, pe care l-ai dizolvat înainte cu 2-3 linguri de apă. Amesteci bine şi laşi să mai dea 3-4 clocote.

Tragi cratiţa de pe foc şi laşi să se răcorească acest amestec. Smântână o mixezi cu zahărul pudră şi cu esenţa de vanilie, până devine spumoasă.

Adaugi în ea piureul de vişine răcorit şi mâi mixezi câteva secunde, până când se omogeni­zează.

Pui crema într-un poş şi ornezi brioşele, care s-au răcit între timp. Le dai la frigider pentru 1 -2 ore, apoi le serveşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.