Briose dulci cu dovleac

Printeaza

Briose dulci cu dovleac din: unt, dovleac, zahar, oua, faina, praf de copt, portocale, ciocolata.

Ingrediente:Briose dulci cu dovleac

  • 600 g dovleac
  • 250 g unt
  • 200 g zahăr
  • 6 ouă
  • 1 linguriţă cu coajă de portocală (bio)
  • sare
  • 500 g făină
  • 1 pliculeţ cu praf de copt

Pentru sirop:

  • 100 ml apă
  • 100 gzahăr
  • zeama de la o portocală

Pentru decor:

  • 100 g ciocolată albă
  • 1 portocală

 

Mod de preparare:

Taie dovleacul în bucăţi potrivite şi coace-le la foc potrivit până se înmoaie pulpa. După ce s-au răcit, decojeşte-le şi pasează pulpa într-un mixer.

Amestecă untul (la temperatura camerei) cu zahărul şi gălbenuşurile. Adaugă pulpa de dovleac, coaja de portocală, un vârf de cuţit de sare şi făina cernută cu praful de copt, albuşurile bătute spumă.

Repartizează compoziţia în formele de brioşă şi dă-le la cuptor la 170 de grade timp de o jumătate de oră. Pentru sirop, fierbe apa cu zahărul şi zeama de portocală pentru câteva minute.

Lasă-l să se răcorească.

Cu o scobitoare, înţeapă brioşele şi toarnă deasupra siropul călduţ. Topeşte ciocolata albă pe baie de aburi şi toarn-o în fir subţire. Decorează cu felii fine de portocală.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Briose dulci cu dovleac
Autor
Publicat pe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.