Briose cu zmeura si cocos

Printeaza

Briose cu zmeura si cocos din: faina, praf de copt, zahar, vanilie, unt, oua, lapte, zmeura, fulgi de cocos.

Ingrediente:Briose cu zmeura si cocos

  • 175 g făină
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 140 g zahăr
  • 140 g unt moale
  • 1/2 linguriţă cu esenţă de vanilie
  • 2 ouă mari
  • 4 linguri de lapte
  • 100 g zmeură

Pentru glazura:

  • 280 g zahăr pudră
  • 85 g unt moale
  • 100 g zmeură
  • 1/2 linguriţă cu zeamă de lămâie
  • 1 lingură cu fulgi de cocos şi zmeură, pentru decor

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 190°C. Tapeteaza cu hârtie specială o tavă de brioşe.

Intr-un castron mare amestecă toate ingredientele pentru brioşe, în afară de zmeură. Incorporează treptat şi fructele, amestecând foarte uşor.

Toarnă compoziţia în formele de brîoşe, fără să le umpli total. Coace timp de 20 de rr nute, până se rumenesc, apoi lasă-le să se răcească.

Pentru glazură, mixează într-un blender zmeura cu 1 lingură de zahăr pudră până obţii un piure. Trece-l prin sită pentru a îndepărta seminţele.

Topeşte untul într-o crăticioară şi adaugă zahărul rămas. Lasă să răcorească apoi amestecă totul cu piureul de zmeură. Toarnă glazura peste brioşele răcite şi presară fulgi de nucă de cocos.

Deasupra pune fructe proaspete.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Briose cu zmeura si cocos
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.