Briose cu unt de arahide
PrinteazaBriose cu unt de arahide din: drojdie, zahar, unt, unt de rahide, oua, faina, sare si lapte.
- 1/2 cub drojdie
- 10 g zahar
- 100 g unt
- 75 g unt de arahide
- 4 oua
- 400 faina
- sare
- 4 linguri lapte
Mod de preparare:
Pentru brioşe, se amestecă drojdia zdrobită cu laptele cald. Se topesc untul şi untul de arahide şi se lasă să se răco¬rească. Se bat ouăle şi se pune deoparte o lingură din compoziţia rezultată. Se adaugă la drojdie făina, ouăle, un praf de sare, 3 linguri de lapte si amestecul de unt; se framanta aluatul.
Se acopeta si se lasa sa creasca la caldura pana ce-si dubleaza volumul. Se ung adanciturile formei de briose. Se framanta aluatul si se imparte in 12 portii egale. Se scoate cate o bucatica de alut cat o aluna si se face din ea o biluta. Din restul de portii se modeleaza cate o bila mare si se asaza in adancitura formei. Se amesteca restul de ou cu restul de lapte si se ung briosele.
Se aşază în mijlocul fiecăreia câte o biluţă de mărimea unei alune, care se unge apoi şi ea cu ou. Se mai lasă brioşele să crească la căldură cea 30 min. 3 Se încinge cuptorul la 180°C şi se aşază brioşele la mijloc; se coc 15-20 min. Se servesc călduţe, eventual pudrate cu zahăr.
Briose cu unt de arahide
Pofta buna!