Briose cu struguri si vanilie
PrinteazaBriose cu struguri si vanilie din: lapte, unt, oua, zahar, faina, praf de copt, vanilie, sare, struguri.
- 200 ml lapte
- 125 g unt
- 2 ouă
- 120 g zahăr
- 260 g făină
- un plic praf de copt
- o păstaie vanilie
- un praf sare
- un ciorchine struguri
Mod de preparare:
Laptele si păstaia de vanilie tăiată în două pe lung se dau într-un clocot şi se lasă la răcit.
Se topeşte untul la foc mic. Ouăle se freacă bine cu zahărul până ce se obţine o cremă spumoasă în care se pune untul topit.
Se amestecă făina, praful de copt, sarea, se face un gol şi se adaugă crema cu untul topit. Se amestecă, se adaugă laptele fără vanilie si se omogenizează.
Se repartizează aluatul în formele de copt care se umplu pe 3/4 şi apoi se pun câte 3-4 boabe de strugure. Se coc 20 de minute.
Briose cu struguri si vanilie
Pofta buna!