Briose cu struguri si vanilie

Printeaza

Briose cu struguri si vanilie din: lapte, unt, oua, zahar, faina, praf de copt, vanilie, sare, struguri.

Ingrediente:Briose_cu_struguri_si_vanilie

  • 200 ml lapte
  • 125 g unt
  • 2 ouă
  • 120 g zahăr
  • 260 g făină
  • un plic praf de copt
  • o păstaie vanilie
  • un praf sare
  • un ciorchine struguri

 

Mod de preparare:

Laptele si păstaia de vanilie tăiată în două pe lung se dau într-un clocot şi se lasă la răcit.

Se topeşte untul la foc mic. Ouăle se freacă bine cu zahărul până ce se obţine o cremă spumoasă în care se pune untul topit.

Se amestecă făina, praful de copt, sarea, se face un gol şi se adaugă crema cu untul topit. Se amestecă, se adaugă laptele fără vanilie si se omogenizează.

Se repartizează aluatul în formele de copt care se umplu pe 3/4 şi apoi se pun câte 3-4 boabe de strugure. Se coc 20 de minute.

Briose cu struguri si vanilie

Briose_cu_struguri_si_vanilie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.