Briose cu struguri si migdale
PrinteazaBriose cu struguri si migdale din: unt, fulgi de migdale, galbenusuri, zahar pudra, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie verde, sare, cafea instant, struguri si zahar pudra.
- 200 g unt
- 150 g fulgi de migdale
- 8 gălbenuşuri
- 250 g zahăr pudră
- 275 g făină
- 1-2 plicuri zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie verde
- un praf sare
- o linguriţă cafea instant
- 2 ciorchini struguri tămâioşi
- zahăr pudră
- forme pentru brioşe
Mod de preparare:
Se pune untul moale de la temperatura camerei într-un bol de plastic şi se freacă spumă cu zahărul pudră. Se adaugă coaja de lămâie, un praf de sare şi zahărul vanilat.
In crema de unt se pun gălbenuşurile pe rând şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută, cafeaua instant şi fulgii de migdale.
Se încorporează uşor să nu se lase şi se toarnă în formele unse cu unt. La sfârşit, se presară fulgi de migdale şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
Se lasă câteva minute să se coacă, să prindă aluatul o crustă şi apoi se pun bobele de struguri pe toată suprafaţa. Se mai lasă în cuptor puţin şi se servesc pudrate cu zahăr.
Pofta buna!





