Briose cu spanac,orez si smantana

Printeaza

Briose cu spanac, orez si smantana din: ceapă, unt, spanac, smântână, sare, usturoi, piper, orez, oua, telemea.

Briose_cu_spanac_orez_si_smantana

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 2 linguri unt
  • 100 g spanac
  • 80 ml smântână
  • sare
  • 1 căţel de usturoi pisat
  • piper
  • 300 g orez fiert
  • 2 ouă crude
  • 125 g telemea
  • 3 ouă fierte tari

Mod de preparare:

Se toacă ceapa şi se căleşte până ce devine translucidă. Se spală şi se toacă frunzele de spanac şi se adaugă la cea­pă; se călesc. Se adaugă la final smân­tână, puţină-sare şi piper, precum şi usturoiul. Nu se lasă să mai fiarbă.

Se aşază orezul fiert într-un castron şi se adaugă spanacul răcorit şi ouăle bătute. Se rade jumătate din cantitatea de telemea; cealaltă jumătate se taie cubuleţe. Se decojesc ouăle fierte şi se taie în şase.

Se adaugă cuburile de te­lemea la orez; se repartizează o parte din compoziţie în forma de brioşe şi se aşază deasupra jumătate din cantita­tea de ouă fierte. Deasupra se pune restul de orez; se acoperă cu ou şi se presară telemea rasă. Se coace 20 min. în cuptorul încins la 170 °C.

Briose cu spanac, orez si smantana

Briose_cu_spanac_orez_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.