Briose cu smochine

Printeaza

Briose cu smochine din: faina, unt, zahar, migdale, oua, smochine, praf de copt, apa de trandafiri, fulgi de migdale si zahar pudra cu aroma de vanilie.

Briose_cu_smochine

 

Ingrediente:

  • 175 g făină
  • 175 g unt
  • 150 g zahăr
  • 150 g migdale măcinate
  • 3 ouă mari
  • 6 smochine coapte
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 lingură apă de trandafiri
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • 2-3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie

 

Mod de preparare:

Cerni făina împreună cu praful de copt. Mixezi în robotul de bucătărie untul moale împreună cu zahărul, apoi adaugi treptat ouăle şi continui să mixezi până când se dizolvă zahărul. Pui migdalele măcinate şi apa de trandafiri şi amesteci până la omogenizare.

In fiecare adâncitură a tăvii pentru brioşe, pui compoziţie astfel încât să umple 2/3 din volumul formei. Tai câte o jumătate de smochină sub formă de evantai şi o presezi puţin pe aluat, după care presari câţiva fulgi de migdale.

Coci brioşele la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute.

După ce se răcesc, înainte de a oferi brioşele spre consum, le pudrezi cu zahăr.

 

Briose cu smochine

Briose_cu_smochine

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.