Briose cu salam picant

Printeaza

Briose cu salam picant din: salam, boabe de fasole, ceapa, unt, faina, oregano, sare, ulei, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, otet, lapte batut, felii de salam, creson.

Ingrediente:Briose_cu_salam_picant

  • 12 forme din hârtie de copt
  • 100 g salam
  • 100 g boabe de fasole albă (din conservă)
  • 1 ceapă eşalotă
  • 1 lingură de unt
  • 250 g făină
  • 2 linguriţe oregano
  • sare şi ulei
  • 2 1/2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 1 lingură oţet
  • 300 ml lapte bătut
  • felii de salam şi creson pentru decorat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Tăiaţi salamul în bucăţele mici. Puneţi boabele de fasole să se scurgă într-o strecurătoare. Curăţaţi ceapa eşalotă şi tăiaţi-o mărunt. Incălziţi untul şi căliţi puţin bucăţelele de ceapă.

Amestecaţi făina cu bucăţelele de salam şi cu boabele de fasole. Adăugaţi ceapa călită. Puneţi apoi oregano, sare, piper, praf de copt şi bicarbonat.

Bateţi oul. Adăugaţi ulei, oţet şi lapte bătut. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.

Umpleţi uniform aluatul în forme si lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. Lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, scoateţi-le şi serviţi-le decorate cu felii de salam şi creson.

Briose cu salam picant

Briose_cu_salam_picant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.