Brioşe cu rozmarin şi anşoa

Printeaza

Brioşe cu rozmarin şi anşoa

Brioşe cu rozmarin şi anşoa

Ingrediente:

  • 350 g făină albă
  • 150 g ffăină de soia
  • 100 ml lapte dulce
  • 70 ml apă
  • 30 g drojdie
  • miere
  • o lingură d<e ulei de măsline
  • o linguriţă de sare
  • rozmarin
  • 175 g anşoa în ulei
  • o lingură de capere
  • 100 g parmezan
  • două ouă
  • piper

Preparare:

Intr-o cană se dizolvă drojdia cu puţin lapte cald şi o linguriţă de miere. Făina albă sie cerne, se amestecă bine cu făina de soia, sarea, drojdia dizolvată, laptele rămas şi uleiul de măsline.

Se frămîntă pană rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit timp de 30 de minute la loc cald.

Caperele se toacă mărunt, se amestecă bine cu un ou, piper, parmezan ras, rozmarinul şi anşoa tocate

Se împarte aluatul în bucăţi egale, se întind sub formă de cerc şi în mijloc se pune amestecul de anşoa cu rozmarin.

Se strînge aluatul ca să nu iasă umplutura, i se dă formă de bilă şi se aşază într-o formă de brioşe unsă cu ulei. Se ung la suprafaţă cu ou amestecat cu puţină apă, se introduc în cuptor şi se coc la foc

Pentru reducerea timpului de preparare, ingredientele pentru umplu tură se pot introduce direct în aluat.

Brioşe cu rozmarin şi anşoa

Brioşe cu rozmarin şi anşoa.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Suna bine: briose cu ansoa. Sper doar sa nu iasa foarte sarate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.