Briose cu quinoa, ghimbir si migdale
PrinteazaBriose cu quinoa, ghimbir si migdale din: seminţe de quinoa, unt, zahar, migdale macinate, faina, oua, sare, iaurt, ghimbir uscat fin măcinat, praf de copt, esenţă de vanilie.
Ingrediente:
- 50 g seminţe de quinoa
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 50 g migdale măcinate
- 200 g făină
- 3 ouă
- 1 praf de sare
- 200 g iaurt
- 1/2 linguriţă ghimbir uscat fin măcinat
- 1/2 plic praf de copt
- câteva picături esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahăr, până când se dizolvă cristalele.
Adaugi treptat esenţa, migdalele, untul moale, la temperatura camerei, ghimbirul, iaurtul, făina cernută împreună cu praful de copt, iar la final încorporezi albuşurile
bătute spumă cu sarea şi boabele de quinoa. Amesteci delicat, de jos în sus, până omogenizezi aluatul.
Pui în formele pentru brioşe câte 1 lingură de compoziţie, fructe întregi sau tăiate şi acoperi cu aceeaşi cantitate de compoziţie.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute.
După ce se răsese, le poţi servi decorate cu un sos din fructe de pădure sau le ambalezi individual în folie şi le iei cu tine în drumeţie.
Briose cu quinoa, ghimbir si migdale
Pofta buna!