Briose cu quinoa, ghimbir si migdale

Printeaza

Briose cu quinoa, ghimbir si migdale din: seminţe de quinoa, unt, zahar, migdale macinate, faina, oua, sare, iaurt, ghimbir uscat fin măcinat, praf de copt, esenţă de vanilie.

Briose_cu_quinoa_ghimbir_si_migdale

Ingrediente:

  • 50 g seminţe de quinoa
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 50 g migdale măcinate
  • 200 g făină
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • 200 g iaurt
  • 1/2 linguriţă ghimbir uscat fin măcinat
  • 1/2 plic praf de copt
  • câteva picături esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahăr, până când se dizolvă cristalele.

Adaugi treptat esenţa, migdalele, untul moale, la temperatura camerei, ghimbirul, iaurtul, făina cernută împreună cu praful de copt, iar la final încorporezi albuşurile

bătute spumă cu sarea şi boabele de quinoa. Amesteci delicat, de jos în sus, până omogenizezi aluatul.

Pui în formele pentru brioşe câte 1 lingură de compozi­ţie, fructe întregi sau tăiate şi acoperi cu aceeaşi cantitate de compoziţie.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute.

După ce se răsese, le poţi servi deco­rate cu un sos din fructe de pădure sau le ambalezi indivi­dual în folie şi le iei cu tine în drumeţie.

Briose cu quinoa, ghimbir si migdale

Briose_cu_quinoa_ghimbir_si_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.