Briose cu morcovi si smochine

Printeaza

Briose cu morcovi si smochine din: forme din hartie, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, cacao, morcovi, oua, zahar, nucsoara, smochine, suc de portocale, suc de lamaie, zahar pudra.

Ingrediente:Briose cu morcovi si smochine

  • 12 forme din hârtie de copt
  • 250 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguriţe cacao pudră
  • 180 g morcovi
  • 2 ouă
  • 90 g zahăr brun
  • 80 ml ulei
  • nucşoară
  • 150 g bucăţele de smochine
  • suc de portocale
  • suc de lămâie
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, scorţişoară şi cacao. Spălaţi morcovii, lăsaţi i să se scurgă şi daţi-i prin râzătoare.

Bateţi ouăle, amestecaţi-le apoi bine cu zahăr, ulei şi nucşoară. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet, înglobaţi morcovii raşi şi bucăţelele de smochine.

Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme.

Scoateţi brioşele cu grijă. Preparaţi din sucul de portocale şi cel de lămâie împreună cu zahărul pudră două glazuri diferite şi decoraţi cu acestea brioşele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.