Briose cu morcovi si curmale

Printeaza

Briose cu morcovi si curmale din: faina, praf de copt, bicarbonat, sare, scortisoara, portocala, ou, piure de morcovi, zahar brun, miere, ulei, curmale, fructe oleaginoase.

Ingrediente:Briose cu morcovi si curmale

  • 1 cană făină integrală
  • 1 cană făină albă
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 portocală
  • 1 ou
  • 1 albuş
  • 2/3 cană piure de morcovi căliţi
  • 1/2 cană zahăr brun
  • 2-3 linguri miere
  • 3 linguri ulei de rapiţă
  • 3/4 cană curmale mărunţite
  • 3 linguri fructe oleaginoase (alune, nuci) mărunţite

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un bol făina, bicarbonatul, sarea, praful de copt şi scorţişoara. într-un alt vas, mixezi piureul fin de morcovi, oul, albuşul, zahărul, mierea şi uleiul.

Faci o adâncitură în mijlocul amestecului de pulberi şi încorporezi treptat amestecul fluid. După ce ai omogenizat aluatul, adaugi nucile şi curmalele, precum şi coaja rasă de portocală şi amesteci din nou.

Repartizezi aluat în formele pentru brioşe, al căror volum îl umpli doar până la 2/3.

Coci brioşele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute. Le laşi să se răcească.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.