Brioşe cu legume
PrinteazaBrioşe cu legume din: oua, lapte, ulei, ceapa verde, ardei capia, fasole verde, faina, praf de copt, dovlecel, branza telemea, marar, sare, piper, iaurt.
Ingrediente:
- două ouă
- 125 ml lapte bătut
- ulei
- o legătură de ceapă verde
- doi ardei capia
- 200 g fasole verde din conservă
- 350 g făină
- praf de copt
- un dovlecel
- 100 g brânză telemea
- o legătură de mărar
- sare, piper
- iaurt
Preparare:
Ceapa verde se curăţă de foile veştede, se spală şi se toacă mărunt. Dovlecelul se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pune într-o strecurătoare şi se presează ca să elimine apa.
Intr-un vas mai mare se pun ouăle cu puţină sare şi se mixează până când îşi dublează volumul. Se adaugă 125 ml ulei, laptele bătut, un pliculeţ cu praf de copt, sarea şi piperul.
Se presară făina cernută şi se mixează. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt. Se pun în vas, împreună cu celelalte legume tăiate mărunt, fasolea verde, brânza rasă şi mă-rarul tocat.
Se amestecă bine cu o lingură, se unge o tavă de brioşe cu ulei şi se pune din compoziţie cu o lingură.
Se introduce tava în cuptor şi se coc brioşele timp de 20-25 de minute la foc mediu.
Brioşe cu legume
Pofta buna!
Vreau si eu din briosele astea
Imi plac briosele si le pregatesc des pentru o gustare foarte gustoasa.