Briose cu lamaie si mac

Printeaza

Briose cu lamaie si mac din: faina integrala, Sucanat, mac, bicarbonat, praf de copt, lapte de migdale, suc de lamaie, faina de in, apa, vanilie.

Ingrediente:Briose cu lamaie si mac

  • 2 căni de făină de grâu integrală
  • 1/2 de cană de Sucanat
  • 1/4 de cană de seminţe de mac
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 cană de lapte de migdale
  • 1/3 de capă de suc de lămâie
  • 2 înlocuitori de ouă (2 linguri făină de in cu 6 linguri de apă)
  • 1 1/2 linguriţe de extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C.

Se tapetează o formă de 12 brioşe cu hârtie de copt (sau se foloseşte o tavă care nu lipeşte).

Se amestecă faina, Sucanat, seminţele de mac, bicarbonatul de sodiu şi praful de copt într-un bol mare.

Intr-un bol separat, se amestecă laptele de migdale, sucul de lămâie, înlocuitorii de ouă şi extractul de vanilie. Se toarnă compoziţia lichidă peste amestecul cu făină şi se amestecă până se omogenizează bine.

Se umplu formele de brioşe până la margine şi se pune tava la cuptor 25-30 de minute, până când partea de sus a brioşelor revine după ce este apăsată uşor. Se scoate tava de Ia cuptor şi se lasă deoparte 8-10 minute; pe urmă se scot brioşele din forme.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.