Briose cu ienibahar
PrinteazaBriose cu ienibahar din: ulei, zahar, oua, morcovi, mere, stafide, curmale, faina, nuci, praf de copt, ienibahar.
- 20 ml ulei vegetal
- 15 g zahăr brun, cubuleţe
- 1 ou bătut uşor
- 3 albuşuri de ou
- 190 g morcovi raşi
- 190 g mere rase
- 225 g stafide
- 115 g curmale tocate
- 115 g fructe de pădure uscate
- 115 g nuci tocate
- 1 linguriţă ienibahar
- 1 linguriţă praf de copt
- 115 g făină integrală
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 180° C. Puneţi 12 forme de brioşe de hârtie într-o tavă.
Intr-un castron mare, combinaţi uleiul şi zahărul, apoi bateţi cu un tel până când amestecul devine moale şi omogen, cam 2-3 minute.
Bateţi oul şi albuşurile, pe rând, apoi adăugaţi morcovii, merele, fructele uscate şi nucile. Cerneţi restul ingredientelor într-un castron. Adăugaţi-le la amestecul de morcovi.
Turnaţi cu lingura amestecul în forme. Coaceţi timp de 20 de minute. Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi să se răcească 5 minute, apoi puneţi brioşele pe un suport.
Pofta buna!