Briose cu ienibahar

Printeaza

Briose cu ienibahar din: ulei, zahar, oua, morcovi, mere, stafide, curmale, faina, nuci, praf de copt, ienibahar.

Ingrediente:Briose cu ienibahar

  • 20 ml ulei vegetal
  • 15 g zahăr brun, cubuleţe
  • 1 ou bătut uşor
  • 3 albuşuri de ou
  • 190 g morcovi raşi
  • 190 g mere rase
  • 225 g stafide
  • 115 g curmale tocate
  • 115 g fructe de pădure uscate
  • 115 g nuci tocate
  • 1 linguriţă ienibahar
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 115 g făină integrală

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 180° C. Puneţi 12 forme de brioşe de hârtie într-o tavă.

Intr-un castron mare, combinaţi uleiul şi zahărul, apoi bateţi cu un tel până când amestecul devine moale şi omogen, cam 2-3 minute.

Bateţi oul şi albuşurile, pe rând, apoi adăugaţi morcovii, merele, fructele uscate şi nucile. Cerneţi restul ingredientelor într-un castron. Adăugaţi-le la amestecul de morcovi.

Turnaţi cu lingura amestecul în forme. Coaceţi timp de 20 de minute. Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi să se răcească 5 minute, apoi puneţi brioşele pe un suport.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.