Brioşe cu dovlecei şi migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de briose cu dovlecei si migdale din: faina alba, zahar, dovlecei, migdale, oua, ulei de masline extravirgin, stafide, unt, drojdie, scortisoara, zahar vanilat si sare.

Ingrediente:Brioşe cu dovlecei şi migdale

  • 200 g faină albă
  • 200 g zahăr
  • 180 g dovlecei (zucchini)
  • 50 g migdale
  • 2 ouă
  • 8 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 40 g stafide
  • 30g unt
  • 1/2 linguriţă drojdie (pulbere)
  • 1/2 linguriţă scorţişoară râşnită
  • 1 plic zahăr vanilat
  • sare

 

Mod de preparare:

Unge cu unt şi tapetează cu faină formele de brioşe. Curăţă dovleceii de coajă şi spală-i. Zvântă-i cu un şervet şi rade-i pe răzătoarea mică. Pune stafidele într-o cană cu apă până se rehidratează, apoi scurge-le şi zvântă-le.

Sparge ouăle într-un castron şi amestecă-le rapid cu zahărul. Adaugă uleiul de măsline, scorţişoara, drojdia, zahărul vanilat, migdalele sfarâmate, stafidele rehidratate, un praf de sare şi 180 g de faină. Amestecă bine toate ingredientele, apoi adaugă dovleceii raşi.

Umple pe jumătate formele cu această compoziţie şi coace-le 15 minute în cuptorul încălzit la 180° C. Lasă-le să se răcorească, scoate brioşele din forme şi serveşte-le.

Brioşe cu dovlecei şi migdale

Brioşe cu dovlecei şi migdale

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.