Briose cu crema

Printeaza

din: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, margarina, banane, oua, zahar, mascarpone si frisca.

Ingrediente:Briose_cu_crema

(1 cana=250ml)

  • 1 1/2 cana faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 125 g margarina
  • 4 banane
  • 2 oua

crema:

  • 100 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se tapetează cu supor­turi de hârtie adânciturile unei forme de brioşe. Se amestecă într-un castron făina cu zahăr, praf de copt, bicarbonat şi sare.

Se amestecă margarina cu banane pasate şi ouă şi se adaugă la amestecul de făină. Se înglobează, se repar­tizează în forme şi se coace 25 min. Apoi se lasă să se răcească brioşele.

Pentru cremă, se topeşte zahărul la foc mijlociu, se toar­nă apoi pe o foaie de hârtie de copt şi se nivelează astfel încât să rezulte un strat subţire, care se lasă să se întărească.

Se sparge bucăţele: o parte se înglobează în mascarpone; se bate apoi împreună cu frişca. Se şpriţează pe brioşe şi se decorează cu restul de caramel.

Briose cu crema

Briose_cu_crema

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • briose cu crema de mascarpone

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.