Briose cu crema si ananas

Printeaza

Briose cu crema si ananas din: oua, lapte, ulei, zahar, cacao, faina, praf de copt, coaja de portocala, frisca, gelatina, ananas.

Ingrediente:Briose_cu_crema_si_ananas

Pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 200 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • zeamă din compot

Pentru cremă:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 50 g zahăr vanilinat
  • 2 ouă
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1/2 plic gelatină
  • ananas din compot

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu zahărul într-un bol înalt, până se topeşte zahărul. Adaugi laptele, apoi uleiul şi continui să mixezi, apoi cerni în bol făina, praful de copt şi cacaua. La sfârşit, pui coaja de portocală proaspăt rasă fin.

Tapetezi cu hârtii speciale forma pentru brioşe. Torni compoziţie cât să ocupe 2/3 din volumul hârtiilor şi coci la foc mediu, în cuptorul preîn-călzit, pentru 20-25 de minute.

Pentru crema diplomat, baţi frişca până se întăreşte, apoi adaugi zahărul vanilinat şi baţi în continuare. Fierbi pe baie de aburi ouăle cu zahărul, amestecând încontinuu, până se îngroaşă.

Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Amesteci crema de gălbenuşuri rece, gelatina călduţă şi frişca. Tai ananasul în cubuleţe şi îl adaugi în cremă.

Tai brioşele în câte două foi şi le însiropezi. Repartizezi cremă peste foile de jos, o întinzi uniform şi acoperi cu foile rămase.

Decorezi cu puţină cremă şi cubuleţe de ananas. Le consumi după ce le-ai răcit 2-3 ore.

Briose cu crema si ananas

Briose_cu_crema_si_ananas

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.