Briose cu ciocolata alba

Printeaza

Briose cu ciocolata alba din: faina, cacao, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar, zahar vanilat, ulei, smantana, cafea, grasime, ciocolata alba, zahar pudra.

Ingrediente:Briose cu ciocolata alba

  • 250 g făină
  • 2 linguri cacao pudră
  • 2 1/2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 ou
  • 130 g zahăr
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 80 ml de ulei
  • 250 g smântână
  • 75 ml cafea tare
  • grăsime pentru forme
  • 150 g ciocolată albă
  • zahăr pudră pentru presărat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Amestecaţi făina cu cacao pudră, cu praf de copt şi bicarbonat.

Bateţi oul şi amestecaţi cu zahăr, zahăr vanilat, ulei, smântână şi cafea.

Ungeţi formele pentru brioşe. Adăugaţi compoziţia de făină la amestecul cu ou şi amestecaţi până când se integrează complet.

Umpleţi formele cu aluat la 1/3 din volum. Rupeţi ciocolata în bucăţi şi aşezaţi-o pe aluat.

Completaţi cu restul de aluat, neteziţi-l şi puneţi la copt cca 20-25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.

După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le şi lăsaţi-le să se răcească. Serviţi-le presărate cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.