Briose cu capsuni, ciocolata si inghetata

Printeaza

Briose cu capsuni, ciocolata si inghetata din: unt, zahăr pudră, oua, zahăr vanilinat, făină, praf de copt, lapte, cacao, căpşuni, pesmet sau griş, îngheţată de vanilie, ciocolată de menaj.

Ingrediente:Briose_cu_capsuni_ciocolata_si_inghetata

  • 100 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 găl­benuşuri
  • 4 albuşuri
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 200 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 125 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingură unt pentru forme
  • 150 g căpşuni
  • 1 lingură pesmet sau griş

Pentru decor:

  • 200 g îngheţată de vanilie
  • 70 g ciocolată de menaj

Mod de preparare:

Mixezi untul moale îm­preună cu gălbenuşurile, 50 g zahăr şi zahărul vani­linat. Cerni făina, praful de copt şi cacaua şi le încor­porezi treptat în pasta cu unt, alternând cu laptele.

La sfârşit, încorporezi albuşurile bătute spumă tare împreună cu zahărul rămas, amestecând deli­cat, de jos în sus. Speli căpşunile, le cureţi de codiţe şi le tai în jumătăţi. Ungi cu unt forma pentru brioşe şi tapetezi adânciturile cu hârtii de copt

Umpli cu compoziţie 3/4 din volumul hârtiilor şi pui deasupra fructe trecute prin pesmet. Coci brioşele 25 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. Probezi dacă s-au copt, cu scobitoarea.

Inainte de a servi brio­şele, topeşti ciocolata la bain-marie. Serveşti brioşele decorate cu o cupă de îngheţată şi fire de ciocolată topită.

Briose cu capsuni, ciocolata si inghetata

Briose_cu_capsuni_ciocolata_si_inghetata

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mie nu-mi plac briosele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.