Briose cu caise

Printeaza

Briose cu caise din: grasime, caise, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, ou, zahar brun, ulei, lapte batut, zahar alb, unt, zahar pudra.

Ingrediente:Briose cu caise

  • grăsime pentru tavă
  • 240 g caise (din conservă)
  • 90 g făină integrală
  • 210 g făină de grâu
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 2 linguriţe scorţişoară măcinată
  • 1 ou
  • 140 g zahăr brun
  • 80 ml ulei
  • 240 g lapte bătut
  • 45 g zahăr alb
  • 65 g unt moale
  • 200 g zahăr pudră pentru glazură

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi tava pentru brioşe.

Lăsaţi caisele să se scurgă în strecurătoare. Lăsaţi câteva jumătăţi pentru decorat, iar celelalte tăiaţi-le în bucăţele.

Amestecaţi făina integrală cu 140 g făină de grâu, praf de copt, bicarbonat şi o linguriţă de scorţişoară.

Bateţi oul. Adăugaţi zahăr brun, ulei, lapte bătut şi bucăţele de caise.

Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.

Umpleţi uniform aluatul în forme. Faceţi un amestec din restul de făină şi scorţişoară, zahăr alb şi unt moale, apoi întindeţi-l peste brioşe.

Lăsaţi 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Faceţi o glazură din zahăr pudră şi puţină apă. Turnaţi glazura peste brioşe şi decorati-le cu caise.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Briose cu nuca de cocos (usor de preparat)

Briose cu nuca de cocos din: nuci, nuca de cocos, sirop de artar, sare de mare, cocos, lapte de migdale, ulei de cocos, curmale, vanilie, scortisoara, ghimbir, condimente. Ingrediente:  1 ceașcă nuci maruntite ⅓ ceasca nuca de cocos mărunțită 2 linguri de sirop de arțar 1 praf sare de mare 1 cana cocos 1 cana […]

Reteta zilei: Briose cu gutui

Briose cu gutui din: lapte, ovaz, ulei de cocos, suc de gutuie, sirop de artar, faina, praf de copt, sare, gutui posate.   Ingrediente:  ¼ l de lapte 80gr de ovăz 1 lingura ulei de cocos 3 linguri suc de gutuie 1 lingura sirop de arțar 125gr făină 2 lingurițe praf de copt ½ lingurita […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.