Briose cu cafea, iaurt si bezea elvetiana

Printeaza

Briose cu cafea, iaurt si bezea elvetiana din: zahăr, făină, praf de copt, bicarbonat, ciocolata, sare, oua, iaurt, ulei, apa, cafea instant, vişine congelate, unt de calitate, dulceaţă de vişine.

Ingrediente:Briose_cu_cafea_iaurt_si_bezea_elvetiana

  • 2 căni zahăr
  • 2 căni făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 200 g ciocolata
  • 1 praf de sare
  • 2 ouă
  • 1 cană iaurt
  • 1/2 cană ulei
  • 1 cană apă
  • 2 linguriţe cafea instant
  • 4 linguri vişine congelate

Pentru bezeaua elveţiană:

  • 3 albuşuri
  • 50 g zahăr
  • 200 g unt de calitate
  • 2-3 linguri dulceaţă de vişine

Mod de preparare:

Pentru a face aluatul, cerni într-un castron făina împreună cu praful de copt şi bicarbonatul, încălzeşti apa până la tem­peratura de fierbere.

Iei vasul de pe foc şi adaugi cafeaua şi ciocolata ruptă în bucăţi, amestecând până se topeşte.

Mixezi în bolul mixerului ouăle cu zahărul, iaurtul, sarea şi uleiul. Torni amestecul peste făină, adaugi cioco­lata topită şi mixezi până obţii un aluat moale, omogen.

Torni aluat în formele pentru brioşe, astfel încât să umpli 3/4 din volumul fiecărei adâncituri. Presari deasupra câte 3-4 vişine şi coci brioşele la foc mediu, pentru 20-25 de minute, în cuptorul preîncălzit.

Pentru bezea, mixezi albuşurile împreună cu zahărul un praf de sare, într-un vas aşezat pe baie de abur.

Amesteci constant, până când zahărul se topeşte, apoi iei vasul de pe sursa de căldură şi continui să mixezi, până când bezeaua se răceşte, devine bine legată şi face „cres­te”.

Tai untul în cubuleţe. Adaugi pe rând câte un cub de  unt, mixând bine compoziţia după fiecare, până se încor­porează. Mixezi dulceaţa de vişine şi strecori pasta rezul­tată.

O încorporezi în bezea şi omogenizezi. Cu un poş, decorezi brioşele reci, scoase din tavă pe un platou. Presari apoi puţină cafea şi păstrezi brioşele la rece până în momentul servirii.

Briose cu cafea, iaurt si bezea elvetiana

Briose_cu_cafea_iaurt_si_bezea_elvetiana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.