Briose cu banana

Printeaza

Briose cu banana din: faina integrala, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, banane, lapte vegetal, Sucanat, nuci, ovaz.

Ingrediente:Briose cu banana

  • 2 căni de făină de grâu integrală
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 2 banane coapte, pasate
  • 1 cană de lapte vegetal (din orez, soia, migdale etc.)
  • 1/2 de cană de Sucanat
  • 1/4 de cană de nuci tocate

Pentru decor:

  • 6 linguri de Sucanat (sau zahăr brut)
  • 1/2 de linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 1/4 de cană de ovăz crud (opţional)

 

Mod de preparare:

Pentru brioşe, se preîncălzeşte cuptojil la 190° Celsius.

Se tapetează o tavă de 12 brioşe cu hârtie de copt (sau se foloseşte o tavă care nu lipeşte).

Se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi scorţişoara într-un bol de mărime medie.

Intr-un bol separat şi mare, se amestecă bananele (poţi să le pasezi chiar în bol), laptele şi Sucanatul.

Se toarnă ingredientele uscate în amestecul umed şi se amestecă bine până se omogenizează. Se adaugă nucile şi se pune compoziţia cu o lingură în formele de brioşe.

Pentru garnitură, se amestecă Sucanat şi scorţişoară (şi ovăzul, dacă foloseşti) într-un bol mic. Se amestecă bine cu o furculiţă până se obţine o compoziţie sfărâmicioasă. Se pune deasupra brioşelor.

Se pune la copt în cuptorul preîncălzit, timp de 18-20 de minute sau până când o scobitoare înfiptă în centrul brioşei iese curată. Se lasă la răcit înainte de servire.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.