Briose cu afine, scortisoara si vanilie

Printeaza

Briose cu afine, scortisoara si vanilie din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, lapte, esenţă vanilie, afine, scorţişoară, zeama de lamaie, zahăr pudră.

Ingrediente:Briose_cu_afine_scortisoara_si_vanilie

  • 1/2 cană unt
  • 1 1/4 cană zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 ouă
  • 2 căni făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 cană lapte
  • 1 linguriţă esenţă vanilie
  • 500 g afine
  • 1 linguriţă zahăr (pentru afine)
  • 1 linguriţă scorţişoară (pentru afine)

Pentru ornat:

  • câteva afine
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 3-4 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

Incingi cuptorul. Pui hârtie specială în 12 forme de brioşe şi le aşezi într-o tavă. Mixezi untul cu zahărul şi sarea până devine o compoziţie moale şi pufoasă. Adaugi ouăle şi mixezi iar.

Pui făina şi praful de copt în com­poziţie, alternând cu laptele, încorporezi şi esenţa de vanilie. Amesteci bine.Intr-un vas mai mic, presari peste afine (păstrezi câteva pen­tru ornat) 1 linguriţă de zahăr şi una de scorţişoară.

Amesteci cu grijă, cu mâna, până îmbraci toate afinele. Le încorporezi în aluat. Pui din compoziţie în fie­care formă de brioşă. Laşi la copt 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii.

Dai deoparte să se răcorească, înainte de a le scoate din for­mă. Pentru glazură, amesteci zeama de lămâie şi zahărul pudră, apoi torni peste afine. Aşezi câteva afine deasupra fi­ecărei brioş

 Briose cu afine, scortisoara si vanilie

Briose_cu_afine_scortisoara_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.