Briose cu crema de vanilie

Printeaza

Briose cu crema de vanilie din: faina, cacao, praf de copt, oua, zahar, ulei, lapte, bomboane.

Ingrediente:Briose_cu_crema_de_vanilie

Pentru briose:

  • 125 g făină
  • 25 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 60 g zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml lapte

Pentru cremă:

  • 250 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 25 g făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • bomboane, pentru decor

 

Mod de preparare:

Mixezi oul cu laptele, zahărul şi uleiul, încorporezi făina, praful de copt şi cacaua. Umpli pe trei sferturi formele de brioşe, în care ai aşezat hârtie, şi le dai la cuptor până trec testul scobitorii. Le scoţi şi le laşi la răcorit.

Pentru cremă, mixezi toate ingredientele, mai puţin zahărul vanilat. Aşezi vasul pe foc şi amesteci până când se îngroaşă compoziţia.

Dai deoparte şi presari zahărul vanilat, amesteci şi laşi la răcorit. Pui crema de vanilie într-un poş şi ornezi brioşele, iar la final le decorezi cu bomboane.

Briose cu crema de vanilie

Briose_cu_crema_de_vanilie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.