Briose cioco-vanilie

Printeaza

Briose cioco-vanilie din: grasime, faina, praf de copt, bicarbonat, cacao, oua, zahar, ulei, lapte batut, vanilie, smantana dulce, zahar vanilat, zahar pudra.

Ingrediente:Briose cioco-vanilie

  • grăsime pentru forme
  • 275 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 3 linguri cacao pudră
  • 7 ouă
  • 130 g zahăr
  • 80 ml ulei
  • 300 ml lapte bătut
  • miezul de la 1 păstaie de vanilie
  • 250 ml smântână dulce
  • 2 pacheţele zahăr vanilat
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat şi pudră de cacao. Bateţi oul şi adăugaţi zahăr, ulei şi lapte bătut. Puneţi amestecul de făină şi omogenizaţi.

Umpleţi uniform aluatul în forme. Puneţi 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Separaţi ouăle. Amestecaţi cu bătătorul 6 gălbenuşuri cu miezul de la o păstaie de vanilie, 2 pacheţele de zahăr vanilat şi 250 ml de smântână dulce, pe bain-marie, până când amestecul devine omogen.

Lăsaţi brioşele să se răcească, tăiaţi-le în jumătate şi umpleţi-le cu crema de vanilie. Inainte de a le servi decoraţi-le după plac cu cremă de vanilie, zahăr pudră şi frunze de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.