Brânză în ulei
PrinteazaO reteta de branza in ulei din: telemea maturata, ulei de masline extravirgin, capere, boabe de piper rosu si oregano.
- 400 g telemea maturata
- 200 ml ulei de masline extravirgin
- 1 lingura capere desarate
- 1 lingurita boabe de piper rosu
- oregano
Mod de preparare:
Incălzeşte puţin uleiul împreună cu boabele de piper roşu şi lasă-! pe foc, la temperatură medie, 5-6 minute ca să dezvolte bine aromele. Intre timp, taie brânza cuburi şi pune-le în borcane de sticlă împreună cu caperele bine zvântate.
Aromatizează uleiul cu oregano şi toarnă-l în fir subţire peste bucăţile de brânză cât să le acopere. Inchide borcanele ermetic şi lasă brânza să se marineze peste noapte la temperatura camerei. Poate fi păstrată în frigider 2 săptămâni.
Brânză în ulei
Pofta buna!